Sjajna prilika za promociju grada i zemlje

Povodom finala Evrolige koje se ovih dana održava u Beogradu, u Parku prijateljstva na Novom Beogradu zasađena su 4 stabla lipe i 2 stabla javora.

Stabla su zasadili zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktorka za održivost i razvoj Evrolige Abigejl Martin.

Vesić je naveo da je ponosan na činjenicu da je Beograd, posle samo 4 godine, po drugi put domaćin najvažnijeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi:

Nema mnogo gradova u Evropi koji su dva puta i na ovaj način organizovali završni turnir i mi zapravo time pokazujemo da smo zemlja i grad u koji mogu svi da dođu i gde mogu da se događaju sva sportska takmičenja. Time promovišemo kako sport, tako i naš grad i našu zemlju.

Na pažnju koju Evroliga pokazuje u pogledu zaštite životne sredine, ukazala je Abigejl Martin:

Želimo na ovaj način i da ukažemo na značaj borbe za našu planetu i klimu. Uz našu kampanju i onu koju vi sprovodite u gradu, kao i uz napore za reciklažom svega što koristimo tokom finala Evrolige pravimo prave korake i uz prijateljstvo želimo da damo svoj doprinos održivosti na našoj planeti. To je put koji ćemo pratiti i u budućnosti, a ukoliko se ponovo vratimo u Beograd možete biti sigurni da ćemo svakako posaditi još neko stablo.

IZVOR: TW / @sicveO11

Park prijateljstva je nastao 1961. godine, povodom Prve konferencije Pokreta nesvrstanih, koja je održana u Beogradu. Ovde su drvo zasadili francuski predsednik Fransoa Miteran, indijski premijer Džavaharlal Nehru, egipatski predsednik Gamal Abdel Naser, britanska kraljica Elizabeta II, kubanski lider Fidel Kastro, libijski lider Muamer el Gadafi, etiopijski car Hajle Selasije, sovjetski lideri Brežnjev i Gorbačov, američki predsednici Nikson i Karter, severnokorejski lider Kim Il Sung...

Autor: redportal.rs

#Goran Vesić

#Park prijateljstva

#evroliga

#fajnal for

#fajnal-for

#novi beograd