Ruski oficiri se više brinu za svoju poziciju nego za operaciju u Donbasu

Ruska Federacija je otpustila skoro sve oficire među svojim trupama za koje je ocenila da se loše pokazali tokom početnog stadijuma vojne operacije. Kako je navedeno u izveštaju Britanske obaveštajne službe, general potpukovnik Serhij Kisel komandant elitne 1. gardijske tenkovske armije, je otpušten jer nije uspeo da zauzme Harkov.

Navedeni su i drugi primeri, poput viceadmirala Igora Ospipova komandanta ruske Crnomorske flote, koji je suspendovan nakon potapanja krstarice Moskva.

Načelnik generalštaba general Valerij Gerasimov je i dalje na svom mestu, ali nije sigurno da li je i dalje očuvao svoj pređapnji uticak kod ruskog predsednika Vladimira Putina.

Takođe navedeno je da mnogi visoki oficiri su više fokusirani da izbegnu krivicu za neke eventualne greške koje bi mogle da se dogode tokom operacija, jer u okviru ruske armije postoji snažan "kult žtvenih jaraca". Stoga će to imati veliki i negativan efekat na model centralizovane komande ruske vojske, gde će komandiri se uvek truditi da glavne odluke delegiraju drugima iz straha od eventualnih posledica neuspeha.

pročitajte još

Raste CENA PŠENICE!

Autor: redportal.rs

#Britanija

#Liši rezulati u Ukrajini

#NATO

#Obaveštajna služba

#Oterani

#Otpušteni

#Ruska Federacija

#Ruska vojska

#Ukrajina

#admiral

#general

#generali

#izveštaj

#najureni

#odgovornost

#oficiri

#operacija

#putin

#rat

#rusija

#strah

#suspenzija