Kako se navodi ONI su ti koje treba kriviti za skok cena hrane

Kako prenosi portal Mondo, predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin objavio je na društvenim mrežama listu "neprijateljskih nacija" rangiranih prema broju antiruskih sankcija koje su uveli.

Listu predvode SAD, sa 1.983 različite sankcije uvedene Rusiji, prema Volodinovom broju. Slede Kanada, Švajcarska, Britanija, EU kao jedinstvena celina, Australija i Japan.

Kako je naveo:

Uvođenjem nelegalnih sankcija Rusiji, ove države su izazvale skok cena energije i hrane. To su glavni krivci za sadašnje nevolje i buduće krize širom sveta.

Iako mnogi tvrde da je rat u Ukrajini pokrenuo skok cena, Russia today piše da su cene energije dostizale rekordno visoke nivoe u Evropi pre ruske ofanzive na Ukrajinu, kao i da sankcije Rusiji čine da sve bude još gore. Sankcije su takođe pogoršale rusku i belorusku hemijsku industriju, uključujući i đubriva, piše ruski medij.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je u sredu da ograničenja na rusku hranu i đubriva moraju biti ukinuta kako bi se izbegla velika kriza. U suprotnom upozorio je da bi desetine miliona ljudi prevrnuli preko ivice u nesigurnost u vezi sa nabavkom hrane, praćenu neuhranjenošću i masovnom glađu u krizi koja bi mogla da traje godinama.

Foto: Telegram/Vjačeslav Volodin

Rusija je krenula u ofanzivu na Ukrajinu 24. februara, a Kremlj je od tada zahtevao od Ukrajine da se zvanično proglasi neutralnom zemljom koja se nikada neće pridružiti vojnom bloku NATO-a koji predvode SAD. Kijev insistira da je ruska ofanziva bila potpuno ničim izazvana.

Autor: Mondo.rs

#EU

#Invazija

#Japan

#Kanada

#Moskva

#NATO

#Neprijatelja

#SAD

#Ukrajina

#Velika Britanija

#Zapad

#australija

#crni

#kremlj

#putin

#rat

#rusija

#spisak

#Švajcarska