Srpski reprezentativac najbolji asistent takmičenja! 💪🏻

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta, osvajači su ovosezonskog izdanja Lige Evrope, pošto su u finalu nakon boljeg izvođenja penala savladali ekipu Rendžersa - 1:1 (5:4).

Drugu godinu zaredom, osvajača Lige Evrope odlučuje penal serija. Ovoga puta, nemački Ajntraht, predvođen Filipom Kostićem, imao je više umeća i sreće od škotskog Rendžersa.

Veoma uzbudljivo bilo je na prepunom stadionu Ramon Sanačez Pizhuan u Sevilji. Ekipe su se smenjivale u inicijativi i šansama, Rendžers je vodio, Ajntraht izjednačio, a nakon 120 minuta fudbala, pobednik nije bio poznat.

Ajntraht je bio značno opasnija, konkretnija i bolja ekipa u prvih 45 minuta, ali nisu to uspeli da materijalizuju i reflektuju na rezultat.

Sada već tradicionalno, Rendžers je u životu držao iskusni golman Mekgregor. Probali su na razne načine Bore, Kostić, Kamada i ostatak igrača Ajntrahta, ali se škotski tim uspešno branio.

Od prvog minuta drugog dela meča, Rendžers je zaigrao bolje i nagovestio ono što je ubrzo usledilo. Prvi kiks odbrane Ajntrahta, tim iz Glazgova iskoristio je na najbolji način.

Tute se okliznuo i pao, a tako ostavio Aribu otvoren put ka svom golu, a ovaj je izbio pred golmana Trapa, kojeg je rutinski savladao za prvi gol u Ligi Evrope ove sezone.

Primljeni pogodak dodatno je trgao nemački tim, koji je ubrzo vratio konce utakmice u svoje noge. Oštre lopte Filipa Kostića u nekoliko navrata umalo da pronađu njegove saigrače u petercu rivala, a fudbaleri Rendžersa kao da ih nisu shvatali dovoljno ozbiljno.

U 69. minutu, jedna takva lopta prethodila je golu Borea. Kostić je maestralno uposlio svog napadača, a ovaj bez većih poteškoća sproveo loptu u mrežu i doneo Ajntrahtu izjednačenje.

Uprkos uzbuđenjima na obe strane, neverovatno je da promene rezultata nije bilo, prvo do regularnih 90, a onda i u dodatnih 30 minuta.

Ekipe su bile precizne i veoma sigurne i u penal seriji. Rendžers je imao prednost pošto je prvi šutirao i to na gol iza kojeg su bili njegovi navijači.

Tavernije i Lenc bili su precizni u prvoj, Dejvis i Krustić u drugoj seriji, Arfild i Kamada veoma sigurni u trećoj, da bi se ključni momenat odvio u četvrtoj seriji.

Prvi i jedini promašaj izveo je Remzi, čiji udarac je odbranio Trap, da bi odmah nakon toga, Filip Kostić veoma preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Uspeo je Ruf da zadrži Rendžers u igri, ali je Bore zakucao loptu u rašlje i doneo pobedu Ajntrahtu.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#ajntraht