Njihova zagrljena tela su nedelju dana ležala na ničijoj zemlji jer Unprofor nije smeo ili nije hteo da ih evakuiše.

Boško Brkić i Admira Ismić su bili klasičan mladi par koji se zavoleo negledajući na veru i običaje. Upoznali su se 1984. na zimskoj Olimpijadi koja je održana u Sarajevu. Njihova ljubav trajala je punih 9 godina.

U aprilu 1992. na prostoru Bosne i Hercegovine izbija rat, pa su oni gledali da se što pre izvuku iz košmara. Iako se Admirini roditelji nisu slagali sa njenom odlukom da napusti Sarajevo, ona nije mogla da napusti svog Boška. Rešila je da ode sa njim uprkos protivljenju oca.

Po pričama svedoka oni su bili sve dogovorili sa srpskom i muslimanskom stranom kako bi prešli Vrbanja most koja je bila okraktererisana kao ničija zemlja i prešli na teritoriju Republike Srpske. Međutim, nisu imali sreće, 18. maja 1993. dva pucnja prekinula su dva mlada života.

Dugo su svetski mediji optuživali srpsku stranu da je ubila Boška i Admiru međutim, istina je nakon mnogo godina otkrivena. Njih su ubili pripadnici tajne muslimanske terorističke jedinice Ševe, bivši operativac bošnjačke tajne službe AID Edin Garaplija.

Prvi metak je pogodio Boška i on je pao, drugi je pogodio Admiru, ali je ona smrtno ranjena dopuzala do njega, zagrilala ga, a onda nedugo zatim i umrla.

Njihova zagrljena tela su nedelju dana ležala na ničijoj zemlji jer Unprofor nije smeo ili nije hteo da ih evakuiše. Evakuisala ih je Vojska Repubike Srpske. Admira i Boško sahranjeni su u Republici Srpskoj, da bi nakon rata njihova tela bila prenesena na sarajevsko groblje Lav.

IZVOR: YT / N1

Autor: Redportal.rs

#Admira

#boško

#ljubav