Sledi majstorica

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su drugi meč polufinalne serije ABA lige od Cedevita Olimpije sa 88:80 nakon nestvarne završnice četvrte četvrtine i produžetka u Ljubljani. Kroz majstoricu s ovim rivalom, u Beogradu, ekipa Dejana Radonjića odlučivaće ko će na megdan pobedniku trećeg meča između Partizana i Budućnosti, pišu Novosti.rs.

Teško je zaista opisati šta se večeras desilo u Stožicama. Svih 9.435 ljudi prisustvovalo je završnici kakva se retko viđa.

Ljubljančani su praktično imali dobijenu utakmicu. Do kraja ostalo 3,7 sekundi i lopta za crveno-bele. Ivanović je promašio trojku, ali je Mitrović na deset desetinki pogodio pod faulom i doneo produžetak šampionu regionalnog takmičenja.

Ipak, nošeni sjajnom podrškom sa tribina izabranici Jurice Golemca su odligrali odličnu odbranu u dodatnih pet minuta i pametnom igrom igru u napadu uspeli da dođu do trijumfa koji ih ostavlja u igri za finale.

Početak utakmice za goste bio je fantastičan. Zvezda je pogodila prvih sedam šuteva za tri poena, no nakog toga je stala i dugo se mučila da poentira iz igre. Ni slobodna bacanja nisu dobro funkcionisala kod crveno-belih (6/15). Domaćin je na liniju penala išao čak 42 puta i bio je precizan 31 put.

Zvezda nije uspela da pobedi Cedevita Olimpiju četvrti put ove sezone. Uradila je to prethodna tri. Sada su Jaka Blažić i drugovi uspeli da odviju nalet rivala i slave. Treba reći i da je ovo "zmajčekima" prvi trijumf protiv crveno-belih nakon sedam vezanih neuspeha.

Najefikasniji kod pobednika bio je Edo Murić koji je postigao 21 poena, Jaka Blažić je dodao 12. Na drugoj strani najviše se istakao Ognjen Dobrić sa 15, dok su po 14 postigli Ostin Holins i Nejt Volters.

Termin treće utakmice ovih rivala biće naknadno određen.

Autor: Č. V.

#aba

#cedevita olimpija

#majstorica

#zvezda