Nije li njegova ljubav izgubljena poput starog glamura Evrope?

Grand hotel Evropa Ilje Leonarda Fejfera je najbolji holandski roman prethodne godine, preveden na 22 jezika. Roman o potrazi za ličnim identitetom i identitetom Starog kontinenta gotovo lirski govori o ljudima i svetu koji su poput Grand hotela Evropa možda već proživeli svoje najbolje dane. 📗

Jedan pisac se nastanjuje u nekada veličanstven a sada oronuli Grand hotel Evropa. Potrebni su mu mir i vreme da shvati šta mu se dogodilo, šta je pošlo naopako sa istoričarkom umetnosti Klio, ljubavi njegovog života. Seća se Đenove, u kojoj su se prvi put sreli, njihovih smelih susreta u Veneciji, uzbudljivih putovanja na Maltu, Palmariju, u Portovenere i Činkve Tere dok su tragali za poslednjom Karavađovom slikom.

Foto: REDPORTAL.RS/REDPORTAL.RS

U međuvremenu, pisac postaje fasciniran misterijama Grand hotela Evropa, njegovim ekscentričnim gostima i neobičnim stanovnicima koji kao da su u njega utekli iz nekog drugog, elegantnijeg vremena. Ali globalizacija polaže pravo i na njihovo utočište u kojem u vazduhu već visi osećanje izgubljene slave.

Nije li njegova ljubav izgubljena poput starog glamura Evrope? Da li je i Evropa osuđena na sećanja i ništa više?

Ilja Leonard Fejfer je pesnik i romanopisac, jedan od najcenjenijih savremenih holandskih pisaca. Autor je preko 40 naslova, u koje spadaju zbirke poezije i priča, romani, dramski tekstovi, eseji, naučni radovi, kolumne, prevodi i antologije.

Grand hotel Evropa u prodaji je u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Delfi

#Grand hotel Evropa

#Ilije Leonarda Fejfera

#Laguna

#holandski roman

#knjiga

#roman