Poraz Nadala sprema dramu na Rolan Garosu!

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković rutinski savladao Stena Vavrinku i tako se plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu. Sa druge strane Rafael Nadal je posle furioznog prvog seta protiv Denisa Šapovalova potpuno pao. 

Izgubio je dva naredna seta, a bilo je vidno da ga muči i povreda stopala, o čemu je detaljno pričao nakon meča. Ipak, ovaj njegov poraz mogao bi da napravi probleme na Rolan Garosu! 

S obzirom na to da je Španac savladao Novaka u finalu prošlogodišnjeg Rima, sada je izgubio čak 910 bodova na ATP listi i sledi mu ozbiljan pad. Bez obzira na svoje dalje rezultate u Rimu Aleks Zverev i Stefanos Cicipas će ga od ponedeljka prestići i Nadal će biti peti na ATP listi. 

To neće moći nikako da promeni pre Rolan Garosa pošto pre drugog grend slema u sezoni neće igrati tenis i zbog toga će na Rolan Garosu biti peti nosilac. To znači da će sa Novakom moći da se sastane već u četvrtfinalu! 

Što se Novaka tiče, ako dobije Feliksa Ože-Aljasima u narednom meču koji je na programu u petak od 20:30 on će dočekati turnir u Parizu na prvom mestu ATP liste i sigurno će biti prvi nosilac. Ukoliko izgubi, Danila Medvedeva čeka još nekoliko nedelja na svetskom vrhu.

Ipak, to ne menja situaciju sa žrebom. Bilo da Novak bude prvi ili drugi, moći će da se sastane sa Nadalom već u četvrtfinalu. Naravno, postoji mogućnost i da ih žreb odvoji, pa da njihov susret ne bude moguć pre samog kraja turnira. 

Ovaj poraz ipak na neki način i odgovara najboljem teniseru sveta. Iako je trenutno na ATP listi pobegao Nadalu 3.315 bodova i tu prednost može i da poveća nakon Rima on je i dalje daleko od Rafe u ATP trci.

Kada se gledaju bodovi osvojeni od početka sezone Đoković je u velikom zaostatku jer prvo nije mogao da igra na Australijan openu, a onda mu zbog odbijanja da se vakciniše nije dozvoljeno ni da nastupi na turnirima koji su se igrali u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Nadal je svuda igrao i ne samo da je igrao već je i redom pobeđivao. Osvojio je svoj 21. grend slem pehar u Australiji, a onda nanizao veliki broj pobeda i sada je ubedljivo prvi u ATP trci. 

Od starta sezone osvoijo je 3.620 bodova, a prati ga mladi Karlos Alkaraz sa 160 bodova manje. Novak je tek na 25. mestu sa 790 bodova i pobeda nad Ože Aljasimom bi mu donela proboj u prvih 20. Za sada je Đoković ove sezone u velikom zaostatku za španskim duom, a iako mu Alkaraz i Nadal trenutno ne predstavljaju problem, do kraja sezone bi mogli da napadnu prvo mesto.

Zato ovaj poraz vrlo koristi Novaku da i u Rimu malo smanji veliku razliku koja je pre sezone na šljaci bila i veća od 3.000 bodova. 

Autor: mondo.rs

#Broj jedan

#Novak Đoković

#Osvajanje

#Pobeda

#Poraz

#Prvi nosilac

#Rafa

#Rafael Nadal

#Rolan Garos

#atp

#borba

#najbolji na svetu

#nole

#novak

#đoković

#žreb