Ove nagrade dodijeljenje su kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprineli razvoju preduzetništva i investicijske klime u regiji.

Porto Montenegro projekat Boka Place dobitnik je prestižne regionalne nagrade Sarajevo Business Bridge Awards 2022 u kategoriji New business of the year (Novi biznis godine) na ovogodišnjem Sarajevo Business Forumu održanom od 10. do 12. maja.

Sarajevo Business Forum dodjeljuje nagrade kompanijama i pojedincima za doprinosrazvoju preduzetništva u regionu. Prijave su mogli podnijeti pojedinci ili kompanije iz zemalja Jugoistočne Evrope. Kao i prethodnih godina, ove nagrade dodijeljenje su kompanijama i pojedincima koji su svojim radom, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprineli razvoju preduzetništva i investicijske klime u regiji.

U stručnom žiriju za izbor Sarajevo Business Bridge Awards bili su Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Zaev, bivši premijer Sjeverne Makedonije, Nijaz Hastor, vlasnik ASA Prevent grupacije i osnivač Fondacije Hastor, prof. Danica Purg, predsednica IEDC-Bled School of Management iz Slovenije i Selami Xhepa, predsjednik Evropskog Univerziteta Tirana.

Sarajevo Business Forum (SBF) je prestižna priznanja i nagrade – Sarajevo Business Bridge Awards dodelio na svečanoj ceremoniji prvog dana 11. SBF-a u Parlamentu BiH ,a koja je održana uz prisustvo svetskih i regionalnih političkih poslovnih lidera. Nagradu je ime kompanije Adriatic Marinas – Porto Montenegro, preuzeo Senior PR Menadžer, Danilo Kalezić.

Sarajevo Biznis Forum 11. put okupio je najznačajnije poslovne i političke lidere izregiona i sveta s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu i zemlje regiona. Tema ovogodišnjeg Sarajevo Busines Foruma bila je Nearshoring – perspektiva za region.

Autor: redportal.rs

#Boka Place

#New business of the year

#Sarajevo Business Bridge Awards 2022

#Sarajevo Business Forum

#porto montenegro