Embid NI BLIZU 😎

kako prenosi portal Mondo, Nikola Jokić je i zvanično drugi put uzastopno došao do MVP priznanja. Međutim, sada imamo i listu na kojoj vidimo i tačan broj glasova.

Nikola Jokić MVP NBA lige. Rečenica koju drugi put u razmaku od godinu dana pišu svi svetski mediji. Dva puta uzastopno je srpski centar dobio priznanje za najboljeg košarkaša sveta. Ljudi iz Denvera su zbog toga došli u Sombor.

Ovakvo uručenje nikada pre nije viđeno, pošto je dobio nagradu u štali uz svoje konje. Iako ne predaje veliki značaj individualnim nagradama, ovog puta je bio emotivan, što je bilo nešto na šta nismo navikli od njega. Uostalom, činjenica da je došao trener Nagetsa Majkl Meloun, milijarder i direktor franšize Džoš Kronke, kao i neki članovi stručnog štaba.

Jokić je sve to proslavio uz čuveni hit Zvonka Bogdana, a dok su se ti snimci vrteli po društvenim mrežama objavljen je i jedan zanimljiv podatak. Izašli su i zvanično glasovi u MVP trci i na njima se vidi jedno - Nikola je UBEDLJIVO pobedio! Njegov glavni rival je uzalud kukao.

Ukupno gledano imao je 875 poena, Džoel Embid je imao 706, Janis Adetokumbo 595, a daleko iza ostali su Devin Buker (21), Luka Dončić (146), Džejson Tejtum (43), Dža Morant (10), Stef Kari (4), dok su Lebron Džejms i Kevin Durent dobili po jedna glas.

Kada su kategorije u pitanju, glasovi za prvo mesto koji donose po 10 poena su bili takođe na Nikolinoj strani. Čak 65, naspram 26 Embidovih i 9 Janisovih. Za drugo mesto (sedma poena) je Džoel Dobio 39, Adetokumbo 32, a Nikola 27. Kada je treće mesto u pitanju, odnosno po pet poena, Grk je dobio 52, Kamerunac 34, a Srbin 6 glasova. Ono što je svima zapalo za oko je kategorija za četvrto mesto, po tri poena, gde je Nikola dobio dva, Džoel jedan, a Janis sedam glasova.

IZVOR: Twitter / @HarrisonWind

Autor: mondo.rs

#Denver

#Jokić

#NBA

#Nikola Jokić

#Nuggets

#Pobeda

#dva puta

#embid

#jokara

#mvp

#nagets

#nikola

#zaredom