Predlog o susretu premijera i srpskog patrijarha stigao iz Abazovićevog kabineta.

Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je da je predlog o susretu premijera Dritana Abazovića sa srpskim patrijarhom Porfirijem stigla iz kabineta predsednika Vlade, piše Dan.

Iz Mitropolije su kazali da, pošto nije planiran dolazak patrijarha srpskog u Podgoricu, susret sa Abazovićem će biti organizovan u manastiru Ostrog.

- Povodom informacije u medijima o “mogućem susretu Patrijarha srpskog Porfirija i premijera Dritana Abazovića”, obaveštavamo javnost da je predlog došao iz Kabineta premijera. Ovom prilikom je saopštena njegova namera da se sa patrijarhom susretne u Vladi Crne Gore. Iz Mitropolije je odgovoreno da prilikom organizacije proslave, nije predviđen dolazak njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija u Podgoricu te da je zbog nedostatka vremena susret moguće organizovati jedino u manastiru Ostrog. Iz Kabineta premijera je ovaj predlog prihvaćen uz zahtev da se uputi formalan poziv, što je i učinjeno. Sveti Vasilije već 350 godina poziva sve ljude na sretanje i saborovanje u svome Ostrogu, blagosiljajući svakog ko mu sa čistom verom, ljubavlju i nadom dolazi - poručili su iz Mitropolije.

Autor: Dan

#Crna Gora

#Dritan Abazović

#Patrijarh Porfirije

#ostrog