Crveno-beli spremaju transfer napadača

Crvena zvezda želi dodatno da se pojača u napadu pred evropske kvalifikacije, a na Marakani se nadaju da će to biti u kvalifikacijama za Ligu šampiona, prenose Novosti.rs.

Prva želja na Marakani je Artjom Dzjuba, neće biti ni malo lak zadatak u Beograd dovesti takvu veličinu, kao što je ruski fudbaler. Iako mu ističe ugovor sa Zenitom, mnogo posla je na Zvezdi da angažuje kapitena Rusije.

Na tom transferu se uveliko radi, ali je pitanje da li će na kraju crveno-beli uspeti da privole igrača tih kvaliteta da se preseli u Beograd, a to će iziskivati i veliku sumu novca za njegovu platu, pošto je u Zenitu zarađivao milione na godišnjem nivou.

Zbog toga crveno-beli imaju i rezervnu opciju, a to je najbolji strelac Viktorije iz Gimaraeša, Kolumbijac Oskar Estupinjan. Žurnal prenosi da je realnije da na Marakanu ovog leta stigne upravo on pre Dzjube, a Telegrafu je takođe potvrđeno da je Kolumbijac na radaru crveno-belih.

Estupinjan je takođe ovog leta slobodan igrač. Ova sezona mu je najbolja u karijeri. Na 32 utakmice postigao je 15 golova ove sezone u svim takmičenjima.

Karijeru je počeo u Onse Kaladasu, a od 2017. godine je u Vitoriji iz Gimaraeša, odakle je išao na dve pozajmice, u ekvadorsku Barselonu i turski Denizli, pre nego što se prošlog leta vratio u Vitoriju, gde je ove sezone i eksplodirao.

Autor: novosti.rs

#Transfer

#liga sampiona

#napadac

#zvezda