Obeležio NATO agresiju

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je obeležavanju 23. godišnjice bombardovanja kineske ambasade od strane NATO agresora na Saveznu Republiku Jugoslaviju, kojom prilikom su poginula tri kineska novinara.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je u ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje ime odao poštu stradalim kineskim novinarima i izrazio duboku zahvalnost kineskoj državi i narodu koji su bili uz Srbiju onda kada je bilo najteže.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je NATO agresija na Srbiju veliki nekažnjeni zločin 20. veka i da međunarodno pravo od 1999. godine ne štiti više nikoga.

- NATO agresija je poslednji veliki nekažnjeni zločin 20. veka, NATO agresija je zločin bez kazne, NATO agresija je zločin nad jednom zemljom, nad našim narodom, ali i nad međunarodnim pravom. Te 1999. godine, pokušali su da ubiju Srbiju, pokušali su da ubiju Saveznu Republiku Jugoslaviju, a ubili su međunarodno pravo. Od 1999. godine međunarodno pravo ne štiti više nikoga i svet koji je nastao te 1999.godine je svet nasilja, svet ratova, svet sile bez uporišta u pravu, bez uporišta u pravdi - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da Srbija večno pamti i da kineski novinari koji su ubijeni 7. maja 1999. godine u NATO agresiji nikada neće biti zaboravljeni od strane Srbije i srpskog naroda. Ministar policije je podvukao da je NATO agresor znao koga bombarduje i da je znao da se u kineskoj ambasadi nalaze ljudi.

- Srbija večno pamti. Kineski građani koji su dali svoje živote nisu morali tog proleća da budu ovde. Svojom voljom izabrali su da budu uz nas, izabrali su da budu uz Srbe i da podele i ono najteže i ono najtužnije, dali su nam svoj život, a ostali su u večnom sećanju. NATO agresor je znao na koga baca bombe, NATO agresor je znao da bombarduje kinesku ambasadu. NATO agresor je znao da su u kineskoj ambasadi ljudi, NATO agresor je znao koga ubija. Tada na vrhuncu svoje moći hteli su da pokažu da mogu šta god hoće i protiv koga god hoće i da ostanu nekažnjeni.I do danas su ostali nekažnjeni, ali to ne znači da kazne jednom neće biti - istakao je srpski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Autor: Novosti.rs

#NATO agresija

#vulin