U jednom videu, RKG-1600 navodno pada pravo kroz otvoreni krov u vozilo koje koriste ruske trupe.

Dronovi su u ratu u Ukrajini postali novo smrtonosno oružje. Kako piše britanski The Telegraph, kijevske snage počele su navodno da koriste tehnologiju 3D štampača kako bi staroj ratnoj mašineriji "udahnule novi život".

Naime, zastarele granate, koje danas predstavljaju veću opasnost za vojnika koji ih koristi, nego za neprijatelja, "pojačane" su tzv. plastičnim perajima koje su ih pretvorile u vrlo delotvorno oružje.

To dokazuju i navodni snimci koje je objavila kompanija Aerorozvidka, koja blisko sarađuje sa ukrajinskom vojskom. Upravo su oni proizvelo i na granate iz sovjetskog doba pričvrstili pomenuta  "peraja" pa modifikovano oružje sad vrlo precizno uništava ruske tenkove i druga oklopna vozila. Ovakve nove granate već su prozvali "novim snajperistima" bojnog polja.

Reč je o protivtenkovskim, ručnim, kumulativnim granatama RKG-3 iz sovjetskog vremena koje sad imaju "repne peraje" iz 3D štampača koje stabilizuju njihov pad.

Na navodnim snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama može se videti kako se ove snage bacaju na ruske snage. U jednom videu, RKG-1600 navodno pada pravo kroz otvoreni krov u vozilo koje koriste ruske trupe.

IZVOR: TW / @KyleJGlen

Telegraf nije mogao nezavisno da proveri istinitost ovih video snimaka.

Autor: Telegraf.rs

#Ukrajina

#oruzje

#rat

#rusija