Osećaj bola nam omogućava da pretvorimo svet metaverzuma u ​​stvarni

Japanska kompanija pokušava da izjednači stvarnost i virtuelnu stvarnost tehnologijom koja omogućava korisniku da oseti bol koji doživljava unutar metaverzuma u ​​stvarnom životu.

H2L Technologies, ​ kompanija koju podržava Soni sa sedištem u Tokiju, nedavno je predstavila narukvicu koja otklanja male električne udare kad god korisnik pretrpi oštećenja koja izazivaju bol u toliko popularnom metaverzumu. Uređaj takođe može da imitiranje niz pokreta poput hvatanja lopte ili ptice koja štipa kožu korisnika, kao i prenošenje težine i otpora.

Foto: Printscreen YouTube/H2L, Inc

- Osećaj bola nam omogućava da pretvorimo svet metaverzuma u ​​stvarni, sa povećanim osećajem prisustva i uronjenosti - rekao je izvršni direktor H2L Emi Tamaki za Financial Times.

- Shvatila sam da je život dragocen pa sam odlučila da radim na novoj oblasti u koju sam zaista želela da se bavim, jer u to vreme niko nije radio na istraživanju - rekla je japanska izvršna direktorka, dodajući da veruje da će haptička tehnologija osloboditi ljude od sva ograničenja geografije, fiziologije i vremena do 2029.

IZVOR: YT / H2L, Inc

Autor: redportal.rs

#VR

#bol

#uređaj

#virtuelna stvarnost