Ruski predsednik Vladimir Putin pristao je u načelu da UN i Međunarodni komitet Crvenog krsta učestvuju u evakuaciji civila iz kruga čeličane Azovstalj u luci Marijupolj

- Ruske snage su danas napale čeličanu Azovstalj u kojoj se nalaze ukrajinski borci i određen broj civila u gradu Marijupolju - saopštio je pomoćnik gradonačelnika grada Petro Andrjuščenko.

Ukrajinski zvaničnik je rekao da danas nisu postignuti dogovori o uspostavljanju humanitarnog koridora za evakuaciju civila iz lučkog grada Marijupolja, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin pristao je u načelu da UN i Međunarodni komitet Crvenog krsta učestvuju u evakuaciji civila iz kruga čeličane Azovstalj u luci Marijupolj, saopštile su juče Ujedinjene nacije.

Mihajlo Podoljak: Loše vesti za Rusiju, ukrajinska vojska se pojačava

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihajlo Podoljak pozdravio je danas obećanja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da će poslati još teškog naoružanja Kijevu, nakon razgovora u nemačkoj vazdušnoj bazi Ramštajn i poručio je da se "Ukrajina pojačava".

- Jedan od čudnih zahteva Rusije na početku rata bila je "puna demilitarizacija" Ukrajine. Posle jučerašnjeg epohalnog sastanka 40 ministara odbrane, imam loše vesti za Rusiju. Kapacitet, brzina, pojednostavljena logistika, prošireni raspon naoružanja - Ukrajina se ojačava - napisao je na Podoljak na Tviteru, prenosi Rojters.

IZVOR: TW / @Podolyak_M

Autor: Tanjug AP

#Oružje

#Ukrajina

#rat

#rusija