1. teniser sveta izgubio je na domaćem terenu u finalu Serbia Opena

Novak Đoković odigrao je sva 4 meča tokom turnira Serbia Opena i to u 3 seta, ali nije uspeo da po 3. put u karijeri podigne pehar pred domaćom publikom.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Ipak, nakon izgubljenog finala od Rusa Andreja Rubljova (1:2) Novak nije mnogo žalio jer je dobio samopoudranje u igri nakon malo odigranih mečeva od početka godine i loše igre na turnirima u Dubaiju i Monte Karlu na kojima je jedino učestvovao pre Beograda.

Foto: Redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novak je uprkos porazu u finali iskoristio priliku da tokom svečane ceremonije okupi troje ljudi koji su njegovi prijatelji, porodica, važan deo života i karijere u kojoj je postigao neverovatne rezultate i oborio više od 100 rekorda.

Naime, na terenu su se pojavili Marjan Vajda, Gebhart Fil Gric i Miljan Amanović koji su više od decenije bile deo Novakovog tima, a sada je njihova saradnja zvanično završena.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novak im je u znak zahvalnosti pripremio specijalan poklon koji im je izmamio osmeh, a publika je sve nagradila gromoglasnim aplauzom.

- Hvala Noletu na poslednjih 15 godina, uživao sam u svemu većinu vremena.Polovinu. Drugo, hvala porodici Đokovića koja me je izabrala na početku karijereNovaka, hvala i mojoj porodici koja me podržava. Poslednje, hvala sebi što sam sveizdržao. Uvek sam na Novakovoj strani u najbitnijim trenucima života i odlukama. Hvala vam puno – rekao je Marjan Vajda.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na održanoj koferenciji za medije Novak Đoković je upitan zašto je saradnja sa Vajdom okončana:

- Marjan je mnogo putovao sa mnom i tokom karijere. Umorio se do svega. Zajedničkismo odlučili tako da smo se sporazumno rastali, samo što to tada pre godinu dananismo ozvaničili. Zato smo sada sve ovo organizovali na truniru. Mnogo toga smo uradilizajedno. Želeo sam to na neki način da obeležim, a ovo je bila idealna prilika - izjavio je Novak.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pogledajte:

IZVOR: YT / Redportal RS

Autor: redportal.rs

#marjan vajda

#novak djokovic

#serbia open