Perić je suprugu ubio puškom za koju nije imao dozvolu.

Brutalni ubica Mate Perić koji je ubio svoju suprugu Danicu dok je sedela u automobilu u predgrađu australijskog grada Perta 1995. trebalo bi da bude pušten iz zatvora nakon skoro 30 godina.

Vlasnik plantaže banana koji je sada u svojim 70-im godinama, osuđen je na minimalno 16 godina zbog ubistva supruge nakon što ju je godinama zlostavljao.

Perić je suprugu ubio puškom za koju nije imao dozvolu, a koju je doneo sa svoje plantaže u Karnarvonu koja je udaljena oko četiri sata vožnje od mesta na kom je okončao život svoje dugogodišnje partnerke i majke trojice sinova.

U martu mu je garantovana sloboda nakon što je posle odsluženih 27 godina iza rešetaka dve godine proveo na uslovnom otpustu, javljaju australijski mediji.

Jedan od njegova tri sina, Alen, ispričao je za australijske medije 2019. da je njegov otac tokom odsluženja kazne zarađivao novac iznajmljivanjem dva imanja. On je zatim dodao i da će osuđeni ubica moći da pristupi novcu koji je pasivno zaradio od imovine, a koja sada vredi milion dolara.

- Nikad nije pokazao ni malo griže savesti za ono što je učinio, za traumu koju je naneo meni i mojoj braći, za štetu koju je naneo tolikim životima - kaže Alen.

- Zlostavljao je našu majku 20 godina, ubio je, a onda nas pet godina povlačio po sudovima oko imovinskih pitanja jer to nije želeo da nam prepusti. Oko 25 godina je uzimao novac od izdavanja tih nekretnina koje sada vrede milion dolara i kojima će moći da pristupi u bilo kom trenutku iz Hrvatske - rekao je Alen koji je godinama gledao kako njegov otac zlostavlja majku.

Autor: Telegraf.rs

#Hrvatska

#molba

#sinovi