Prvi i trenutno najveći projekat mreže je regionalno proširenje edukativnog programa Bašta pitch

Bašta fest, u saradnji sa partnerima iz regionalnih zemalja, Drim short film festival (Struga, Severna Makedonija) i Seanema film festival (Ulcinj, Crna Gora), osnovao je BALKAN SHORT FILM NETWORK - Balkansku mrežu kratkog filma za edukaciju mladih filmskih autora, kao i promociju kratkog filma u regionu 🎬🎥.

Prvi i trenutno najveći projekat mreže je regionalno proširenje edukativnog programa Bašta pitch, u okviru kojeg će se okupiti mladi filmski autori iz Srbije, Severne Makedonije i Crne Gore. Biće izabrano 5 projekata za kratki igrani film do 30 minuta koji će učestvovati na 3 radionice: Bašta pitch na Bašta festu, Fund ready na Drim short film festivalu i Festival ready na Seanema film festivalu. Svaki projekat imaće 2 predstavnika – reditelja i producenta, a u okviru ovog programa biće ukupno 10 učesnika 😍. Nakon završene 3 radionice, u oktobru će biti održana veb-konferencija na kojoj će se sumirati utisci i predstaviti projekti široj publici nakon završenog rada na radionicama.

Foto: Redportal.rs/Promo

Prijave su otvorene do 20. maja 2022, a detaljne informacije o uslovima konkursa nalaze se OVDE.

Deveti Bašta fest je internacionalni festival kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, koji će se ove godine održati od 30. juna do 3. jula. Festival je, između ostalog zbog profesije osnivača glumaca Jovana Jelisavčića i Maje Šuše, usko orijentisan na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma.

Projekat Balkan short film network je podržan od strane Western Balkans fonda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Western Balkans fond grant šema za region je osnovana od strane Evropske unije, IPA – Instrument za pretpristupnu pomoć.

Autor: redportal.rs

#Balkanska mreža kratkog filma

#Bašta fest

#Festival

#film