Snage Ruske Federacije moraju da se prilagode svim modernim tipovima ratovanja

Kako je izjavio ministar odbrane Sergej Šojgu, Rusija će nastaviti da aktivno modernizuje svoju vojsku. Kako je naveo, ukrajinska ofanziva je pokazala validnost strategije koju je Moskva izabrala u cilju modernizacije svojih snaga:

Stalno i koheretno implementiranje akcionog plana od strane Ministarstva odbrane ima za cilj da dalje unapredi mornaricu i armiju, dajući im napredne sisteme i naoružanje. Pored toga, usvajanje novih formi ratovanja će omogućiti našim trupama da se bolje prilagode uslovima modernog rata.

Ministar nije dalje navodio na koje forme rata se to odnosi, sastanak je bio fokusiran na programe modernizacije ministarstva i razvoja vojne infrastrukture - posebno u regionu Arktika.

Šojgu je preneo napredak na polju korišćenja orbitalnih resursa u kontekstu vojnih komunikacija. Prošlog meseca, ruska vojska je poslala u orbitu novi i napredni komunikacioni sateliti klase Median M koji će opsuližavi region Arktika. Još jedan satelit istog tipa će biti poslat u orbitu do kraja godine:

Trupe zadužene za komunikaciju izvršavaju svoje dužnosti kao i deo operacija van Rusije. Nove organizacione metode su testirane, koje nama omogućavaju pouzdanu kontrolu trupa u teškim geografskim regionima.

Ministar je takođe i naveo da je vojska uspela da značajno poveća vreme koje je potrebno za identifikovanje meta i koordinisanje rekcija za implementiranje preciznog naoružanja poput raketa Kalibar ili Kindžal.

Autor: redportal.rs

#Armija

#Ministar

#Oružane snage

#Ratovanje

#Reforme

#Sergej Šojgu

#arktik

#rusija