Mladi srpski teniser je u životnoj formi

Drugi najbolji teniser Srbije mladi Miomir Kecmanović nastavio je sa sjajnom igrom i u 1. kolu Serbia Opena pobedio je iskusnog Francuza Rišara Gaskea sa 2:0 (6:0. 6:3).

Srpski teniser igra u životnoj formi, a do pobede je došao lakše nego što se očekivalo.

Priznao je popularni Miša da nije „zaljubljen“ u šljaku, ali da se dobro osećao na terenu u duelu sa iskusnim Francuzom.

- Dosta bolje se osećam, krećem i razmišljam na šljaci, iako je ne volim. Mislimda sam naučio kako da igram na ovoj podlozi, gradim poene drugačije. Pomoglo mi je što sam igrao u Argentini i Brazilu, umesto na betonu, kao i ovde prošle godine da se unapredim - rekao je Kecmanović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Rišar Gaske je u poznim igračkim godinama, ali će Kecmanoviću značitiubedljiva pobeda za samopouzdanje:

- Tačno je da Gaske nije na vrhunskom nivou, ali je i dalje nezgodan igrač. Pritiskao sam ga od samog početka, nisam mu dao da igra. Nametnuo sam se odmah i nekako je sve išlo na moju stranu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novak Đoković je pohvalio igru Kecmanovića, a posebno je apostrofirao da jepopravio kretanje. Videlo se po osmehu da Miomiru prijaju komplimenti najboljegsrpskog igrača.

- Dosta smo radili na kretanju, upravo nam je na tome i bio fokus. Prošle godinenije se to videlo, dok nisam „ukačio“, ali napokon je krenulo.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Sledeći protivnik Kecmanoviću biće pobednik iz duela između Dominika Tima iDžona Milmana.

- Obojica su dobri igrači. Tim još uvek nije na nivou kada je bio 3. tenisersveta, ali je nezgodan. Neće biti lako, ali ako budem igrao ovako trebalo bi da budem spreman. Ponavljam, meni je svejedno protiv koga ću igrati, moram da razmišljam kakav ću ja biti na terenu i šta ću da radim. Neće mi biti lako ni protiv jednog ni protiv drugog - bio je jasan srpski teniser.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Iako ne voli šljaku, mladi teniser će mnogo vremena do Pariza upravo provesti na ovoj vrsti podloge:

- Igraću skoro sve na šljaci Minhen, Madrid, Rim, Rolan Garos. Što se tičeočekivanja, prošle godine meč nisam dobio, tako da sve bolje od toga je plus. Bitno je samo da nastavim da radim ove stvari kao do sada, da igram dobro i rezultati će sigurno doći - rekao je Kecmanović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Publika na centralnom terenu bila je od prvog do poslednjeg minuta uzKecmanovića, što je obradovalo mladog tenisera.

- Imao sam fenomenalnu podršku na centralnom terenu. Iskreno, bio sam maloiznenađen da je toliko ljudi došlo, jer je prvo kolo i radni dan. Mnogo mi je drago da sam ovo doživeo - zaključio je 38. teniser sveta.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: redportal.rs

#atp

#beograd

#miomir kecmanovic

#serbia open

#tenis