Najbolji teniser sveta govorio je o predstojećem Serbia Openu, ali i Rolan Garosu 💪🏻

Najbolji teniser sveta Novak Đoković obratio se medijima pred početak takmičenja na ovogodišnjem Serbia openu. 🎾

Nole je u dobrom raspoloženju i sa osmehom na licu govorio o fizičkoj formi, ciljevima na Serbia Openu i narednim turnirima, ali je i priznao da je mislima u Parizu.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Trudim se da svaki trenutak iskoristim da unapredim sebe na terenu i da tu fizičku spremu povisim, jer je to neophodno za ovaj turnir i ostatak na šljaci. Inače, to je najzahtevnija podloga u našem sportu. Činjenica je da sam u Monte Karlu bio fizički i ovako igrački nespreman, to sam na neki način i znao ulazeći u turnir. Međutim, meni nedostaju mečevi, ovo je podloga koja zahteva više provedenog vremena na terenu. Kako na treninzima, ali više na mečevima. Nadam se da ću imati više mečeva sada u Beogradu, nego što sam imao u Monte Karlu. Iskreno, očekujem podršku sa tribina i dobru atmosferu, a to je nešto što uvek daje vetar u leđa - započeo je 1. teniser sveta.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novak je priznao koliko mu podrška domaće publike znači:

- Neke od najvećih rezultata koje sam beležio ukarijeri i najbolje sezone su došle posle osvajanja Dejvis kupa upravo pred beogradskom publikom 2011. Nekako su domaći navijači uvek znali da prepoznaju trenutak kada je meni i ostalim igračima potreban taj stimulans i ohrabrenje. Prošle godine je to bio slučaj pred Rolan Garos. Inače, nikada nisam igrao turnir u nedelji uoči Rolan Garosa, ali sam prošle godine to odlučio da uradim. Zato što je to bio Beograd i trebao mi je taj osećaj da dobijem vetar u leđa od publike. To se i ostvarilo, osvojio sam turnir, a ispostavilo se da sam doneo dobru odluku pred Pariz - objasnio je Novak.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Najbolji teniser sveta je rekao šta mu je najveći cilj:

- Rolan Garos jeste najveći cilj na ovoj podlozi i delimično sam mislima u Parizu. U smislu, priprema i svega što radim u ovom trenutku, kako bih došao najspremnije moguće.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Na Serbia Openu titula je uvek u opticaju:

- Cilj se naravno ne menja. Želim da doguram što dalje, ne mogu da kažem da bih se zadovoljio nekim četvrtfinalom ili polufinalom, titula je uvek u opticaju, uvek ambicija, ali prvo se skoči pa se kaže hop.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Novak je otkrio koji turniri ga očekuju nakon turnira u Beogradu:

- Trenutno su u planu Madrid i Rim. Zavisi, opet kako prođem ovde i kako se budem osećao. Onda ćemo odlučiti - zaključio je rekorder po broju nedelja na svetskom vrhu.

Autor: redportal.rs

#atp

#beograd

#novak djokovic

#serbia open