Procenjeno da je to jedna od najvećih hakerskih akcija koja je pogodila tzv. kripto svet

Američke vlasti optužile su Severnu Koreju da je organizovala i sponzorisala hakerske napade za krađu višemilionskih kriptovaluta preko popularne onlajn igre Akie Infiniti.

Al Jazeera u svojim informacijama o ovoj temi obaveštava da je martovsko hakovanje tehnologije pod nazivom Blockchain, za koju je procenjeno da je jedna od najvećih koja je pogodila tzv. kripto vorld, napravili su kompjuterski stručnjaci iz Severne Koreje koristeći podatke o video igricama.

Prema pisanju medija, ovaj događaj u svetu pokrenuo je pitanja zaštite i bezbednosti od hakerskih napada u industriji koja proizvodi internet video igrice.

IZVOR: YT/GOLAHURA

Američki FBI je u izjavi medijima naveo da su svojim istragama uspeli da potvrde da su hakeri iz grupa Lazar i APT38, povezani sa Severnom Korejom i odgovorni za krađu. Podsećanja radi, prema pisanju medija, hakeri iz grupe Lazarus povezane sa Severnom Korejom nalaze se na severoistoku Kine.

Ovi hakeri su odgovorni za stvaranje virtuelne "fabrike virusa", ​​koja bi u budućnosti mogla da napravi mnogo više štete od trenutne kriminalne aktivnosti. Hakere je FBI proglasio "jednom od najvećih pretnji nacionalnoj bezbednosti SAD" u decembru 2014.

Autor: redportal.rs

#Axie Infinity

#Igrice

#Severnokorejski hakeri

#kriptovalute