Najveće priznanje koje može da dobije jedan Beograđanin 💗

Nagrada grada Beograda Despot Stefan Lazarević je nagrada koju grad Beograd dodeljuje sredinom aprila svake godine. Prvi put je dodeljena pre 20 godina, 2002. godine.

Ona je naslednik Oktobarske nagrade grada Beograda koja se nekada delila svakog 20. oktobra odnosno na svaku godišnjicu oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu 1944. godine.

Nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u umetnosti, nauci, medicini, arhitekturi i urbanizmu, poljoprivredi, novinarstvu, obrazovanju, sportu i zaštiti životne sredine. Ona se takođe dodeljuje i za herojsko delo, za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju grada Beograda i za izuzetan doprinos realizaciji događaja od značaja za grad Beograd.

Goran Vesić je otkrio da je ovogodišnji dobitnik najveće i najprestižnije nagrade grada Beograda Despot Stefan Lazarević najbolji teniser sveta Novak Đoković. Vesić je dodao da je Novak ovu nagradio zaslužio i da se nada da će je uskoro uručiti našem najboljem teniseru Noletu.

- Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovogodišnji je dobitnik najvećeg priznanja grada Beograda, nagrade Despot Stefan Lazarević. To je najveće priznanje koje može da dobije jedan Beograđanin, a Novak ga je apsolutno zaslužio. Nadam se da ćemo uživo uručiti Novaku veliko priznanje - napisao je na Tviteru Vesić.

IZVOR: Twitter / @sicveO11

SVE ČESTITKE!

Autor: redportal.rs

#Despot Stefan Lazarević

#Goran Vesić

#Maters

#Nagrada

#Najveća nagrada

#Novak Đoković

#Sićve

#Srbija

#atp

#beograd

#najbolji na svetu

#nole

#novak

#tenis

#đoković