Počinje NBA SPEKTAKL 💪

kako prenosi portal Mondo, na NBA plej-in turniru, dobili smo dva nova učesnika plej-ofa.

Dobili smo još dva učesnika plej-ofa NBA lige i samim tim još dva para završnice sezone!

Bruklin Netsi i Minesota Timbervulvsi uspeli su svojim pobedama na plej-in turniru da se plasiraju u plej-of i to nakon dve vrlo uzbudljive pobede.

Prvo je Bruklin na svom parketu savladao Klivlend 115:108, u neizvesnom finišu iako su meč otvorili savršeno, dobivši prvu četvrtinu 40:20.

Kajri Irving je vodio Netse do pobede sa 34 poena i 12 asistencija, dok je Kevin Durent ubacio 25 poena i imao 11 asistencija. Darijus Garland je bio sjajan za Kavalirse sa 34 poena, ali to nije bilo dovoljno.

Pobeda Bruklina znači da će oni u plej-ofu igrati protiv drugoplasiranog tima Istoka, Bostona. Za to vreme, Klivlend će sa pobednikom meča Atlanta - Šarlot (na programu u četvrtak) igrati za okršaj protiv Majamija, prvog nosioca Istoka u plej-ofu.

Odmah zatim, i Minesota je stigla do pobede, savladavši Los Anđeles Kliperse 109:104. Ni 34 poena Pola Džordža nisu bila dovoljna za trijumf. Minesota je odlično odigrala finiš meča kada su uspeli da preokrenu na krilima Entonija Edvardsa (30 poena) Diandžela Rasela (29).

Ovim trijumfom, Minesota je obezbedila prvo kolo plej-ofa protiv Memfisa, a zanimljivo je da će pobednik tog dvomeča ići na boljeg iz okršaja Denvera Nikole Jokića i Golden Stejta Stefa Karija.

Klipersi će morati težim putem u borbu za plej-of - igraće sa boljim iz meča Nju Orleans - San Antonio, a pobednik tog meča će u plej-ofu igrati protiv do sada najboljeg tima lige, Finiks Sansa.

Autor: mondo.rs

#Denver

#Jokić

#KOŠARKA

#NBA

#Nikola Jokić

#Plej off

#mvp