On će se u poseti zadržati 2 dana

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko doputovao je u radnu posetu Rusiji u okviru koje je planiran sastanak sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

- Beloruski avion broj jedan sleteo je na aerodrom u Blagoveščensku. Šefa beloruske države dočekalo je rukovodstvo Amurske oblasti i Blagoveščenska, kao i članovi beloruske delegacije koji su stigli dan ranije - navodi se u saopštenju.

Pres-služba beloruskog predsednika dodaje da će se lideri Rusije i Belorusije danas sastati i da će povodom Dana kosmonautike posetiti kosmodrom „Vostočni“ u Amurskoj oblasti, u čijoj izgradnji infrastrukture se očekuje i učešće beloruskih stručnjaka. Putin i Lukašenko će se upoznati sa procesom izgradnje lansirnog kompleksa i razgovarati sa pilotima-kosmonautima i zaposlenima na kosmodromu.

Prema podacima pres-službe, predsednici će u formatu jedan na jedan razgovarati na kosmodromu o aktuelnim temama u razvoju bilateralnih odnosa, zajedničkim merama za suprotstavljanje sankcionom pritisku kolektivnog Zapada, situaciji u regionu i svetu i događajima u Ukrajini. Nakon sastanka očekuje se zajednička konferencija za novinare.Lukašenko će posetiti i Primorski kraj. On će se 13. aprila u Vladivostoku sastati sa gubernatorom Primorja, a planirana je i poseta ostrva Rusko na krajnjem jugoistoku zemlje, gde će se predsednik upoznati sa realizacijom nekoliko infrastrukturnih, društvenih i kulturnih projekata u Primorskom kraju.

Beloruski lider će na Dalekom istoku Rusije boraviti 2 dana.

Autor: Novosti

#Lukašenko

#poseta

#putin