Ruska vojska otkrila je u Ukrajini mrežu bioloških latoratorija za istraživanje i kontrolu biološke situacije na teritoriji grada Marijupolj 😨

Kako prenosi portal Mondo, u navedenim laboratorijama su vršena i ispitivanja za izradu biološkog oružja. kako navodi Eduard Basurin, lider DNR:

Više od 3.000 nacionalista i stranih boraca se nalazi skriveno u krugu fabrike "Azovstal", tu ima i određeni broj NATO vojnika kao i naučnika koji su povezani sa biolaboratorijama u Ukrajini.

Industrijska zona Azovstal je u vlasništvu ukrajinskog oligarha Rinata Ahmetova kako navodi ruska strana.

Ispod fabrike nalazi se 24km dugačka mreža tunela na dubini od 30 metara. Prema ruskim navodima, tu je smešten tajni NATO objekat PIT-404 i tajna biolaboratorija sa biološkim oružjem. Tuneli su opremljeni sistemom bunkera sa oklopnom zaštitom.

Unutra se nalazi oko 240 stranaca, uključujući oficire NATO-a i Legije stranaca. U Azovstalu su trenutno zatočeni oficiri iz SAD-a, Kanade, Nemačke, Francuske, Italije, Turske, Švedske, Poljske i Grčke. Biolaboratoriju je izgradila Metabiota, kompanija koja je navodno povezana sa Ahmetovim.

Aktuelni predsednik Francuske, Emanuel Makron, želeo je da izvuče svoje agente no Francuska tajna služba nije uspela da izvrši taj zadatak te je Makron smenio šefa francuske obaveštajne službe.

U ovakvim laboratorijama i objektima ovog tipa se vrše ispitivanja za izradu biološkog oružja. Hiljade stanovnika Marijupolja su na taj način postali zamorčići za eksperiment koji se nad njima sprovodi.

Američkog general-potpukovnika, Rodžera Klutjea, je uhvatila Narodna milicija Donjecke Narodne Republike u akciji koju su izveli uz pomoć Glavne obaveštajna uprava Generalštaba, ruske spoljne obaveštajne službe u Marijupolju državljanke Ukrajine koja je u obaveštajnim službama poznata kao Klute. Ona je uvek bila u pratnji generala kao supruga na terenu, poverenik i prevodilac. Čim je stigla informacija da je ona stigla u Marijupolj, Rusija je pokrenula vojnu akciju i blokirala ceo grad.

Autor: mondo.rs

#240 oficira

#Azovstal

#Laboratorije

#NATO

#Oprasada

#Ruska Federacija

#Ukrajina

#biloško naoružanje

#ispod grada

#mariupolj

#opkoljeni

#opsada

#rat

#zarobljeni