Žestoka trka za MVP nagradu

Kako prenosi portal Mondo, sigurno je samo da će MVP trka biti neizvesnija nego prošle sezone. Verovatno bi Embidu MVP nagrada lakše pripala u nekim drugim sezonama.

Nikola Jokić je ove sezone u NBA ligi oborio mnoge rekorde, koje možda mnogi neće nikada, ali i njegov najveći rival u borbi za MVP nagradu sada ima "keca u rukavu". Džoel Embid se izuzetno trudi kako bi u finišu sezone ostavio bolji utisak od Srbina, tako da je "dodao gas" i beleži strašne brojke.

Prethodne noći u pobedi Filadelfije protiv Indijane (133:120), Embid je ubacio čak 41 poen i imao 20 skokova, uz procenat šuta od preko 80%, a to je bilo dovoljno da ispiše istoriju.

Bez obzira kako odigrao meč protiv Detroita, u kome može čak da ubaci i nula poena, Embid će sezonu završiti sa prosekom od preko 30 poena po meču što je zaista impresivno. Ostaje da vidimo da li će biti bolji Džejmsa (30,3), ali će biti najbolji među centrima - i to ne samo ove sezone.

Embid će postati prvi centar još od 1982. godine čiji je sezonski prosek 30 poena po meču.

Sigurno ovo nije loša karta na koju može da igra u MVP trci, mnogo se priča i o tome što Filadelfija ima više pobeda od Denvera (zapravo samo dve više), dok je dok je Jokić bolji po broju skokova, asistencija, tripl-dablova, i uopšte imao je lošije saigrače cele sezone i činio ih boljima.

pročitajte još

ZEMLJOTRES U ALBANIJI

Autor: mondo.rs

#1982

#40 poena

#Džoel

#NBA

#Nikola Jokić

#Plejoff

#Trka

#Trka 40 poena

#embid

#mvp

#najbolji centar