Novi turnir se održava od 17. do 24. aprila

Serbia Open se vratio na velika vrata i ne misli da ode, već samo da se dodatno upređuje u narednim godinama 😁. Sada je u seriji 250, ali organizatori obećavaju da će sve da urade da dođe i do 500. Do sada, videli smo 5 izdanja turnira na Dorćolu, uz jedan pod nazivom Belgrade Open, koji je odigran prošle godine, piše Telegraf.rs.

Prvi put je Serbia Open odigran još 2009. godine, imao je kontinuitet od 4 sezone, a onda je usledila pauza sve do 2021. godine, kada se takmičenje vratilo u Beograd.

Foto: Redportal.rs

KO JE SVE USPEO DA SE OKITI TITULOM U GLAVNOM GRADU SRBIJE 👇🏻👇🏻👇🏻

Prvo je to bio Novak Đoković, koji je u 1. izdanju savladao Lukaša Kubota u finalu sa 6:3, 7:6(0). Zatim je naredne, 2010. godine viđeno američko finale, gde je Sem Kveri uspeo da slavi protiv Džona Iznera u 3 seta.

Ponovo je Novak došao na red sa trijumfom nad Felisijanom Lopezom 7:6(4), 6:2, da bismo 2012. godine videli Andreasa Sepija sa trofejom i pobedom nad Benoom Perom 6:3, 6:2.

Foto: Redportal.rs

Onda je usledila ta duga pauza koja je prekinuta prošle godine i sjajnim duelom Matea Beretinija i Aslana Karaceva, te pobedom Italijana sa 6:1, 3:6, 7:6(0).

Prošle sezone je Beograd dobio priliku da organizuje još jedan turnir pod nazivom Belgrade Open, a tada je Đoković slavio protiv velikog iznenađenja Aleksa Molčana 6:3, 6:4.

Ovog aprila, od 17. do 24, dobićemo novog šampiona jer Beretinija neće biti, ali zato hoće Novaka, Andreja Rubljova, Dominika Tima, Gaela Monfisa, Karena Kačanova, prošlogodišnjeg finaliste Karaceva, Fabija Fonjinija...

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Autor: telegraf.rs

#Novak Đoković

#serbia open

#tenis