Nesreća se desila juče kada je Boing 757 u vlasništvu kompanije DHL prinudno sleteo

Međunarodni aerodrom Huan Santamaria u Kostarici je morao privremeno da se zatvori nakon što je jedan avion morao prinudno da sleti, prilikom čega se praktično prepolovio. 🛬💥

Nesreća se desila juče, 7. aprila, oko 10 časova ujutru po lokalnom vremenu, kada je Boing 757 u vlasništvu kompanije DHL sleteo na pistu, prilikom čega se okrenuo za 180 stepeni, što je i dovelo do oštećenja letelice.

Avion je krenuo ka Gvatemali ali mu se pokvrio hidraulični sistem, tako da je morao da hitno sleti - rekao je zamenik direktora civilnog vazduhoplovstva Luis Miranda Munoz u izjavi za medije.

IZVOR: TW / @WebColumbia

U međuvremenu na internetu su isplivale i fotografije sa aerodroma koje prikazuju avion koji je ostao bez repa, koje definitivno izgledaju dramatično i čudno. Srećom, niko nije povređen u ovoj nesreći, što su potvrdili i nadležni iz DHL-a.

Ipak, aerodrom je prestao da radi na nekoliko sati, tako da je oko 8.500 putnika kasnilo na svoje destinacije, dok je 57 različitih komercijalnih i teretnih linija odloženo, što je dovelo do nemalih poslovnih gubitaka. 😬

Šta da kažemo nego - pažljivo letite. 😄

Autor: redportal.rs

#AVION

#Kostarika

#dhl

#prepolovio se