Osumnjičeni da su počinili krivična dela povrede osnovnih prava radnika i utaju poreza

ZVORNIK: Odgovorne osobe Doma zdravlja u Vlasenici osumnjičene su da su počinili krivična dela povrede osnovnih prava radnika i utaju poreza, čime je pričinjena materijalna šteta od oko 780.000 KM, javljaju Nezavisne.

Naime, kako navode iz Policijske uprave Zvornik, pripadnici Sektora kriminalističke policije, odnosno Odeljenja za privredni kriminalitet, podneli su izveštaj protiv odgovornih lica Javne zdravstvene ustanove o počinjenim krivičnim delima.

- Odgovorno lice Javne zdravstvene ustanove se sumnjiči da nije izvršilo uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika, i to za poreski period od 1. januara 2016. do 31. decembra 2017, a iznos dugovanja je veći od 600.000 KM - navodi se u saopštenju.

Dodaju da drugu odgovornu osobu ove Javne ustanove terete da nije izvršila uplatu obaveznih doprinosa i poreza na lična primanja zaposlenih radnika.

- Radi se o poreskom periodu od 1. januara 2016. do 31. decembra 2017, a ukupan iznos dugovanja je veći od 180.000 KM. Radnici su ostali uskraćeni ili su im potpuno oduzeta osnovna prava iz radnog odnosa - navodi se u saopštenju policije.

Autor: nezavisne.com / Ljiljana Radić

#Radnici

#Zvornik

#dom zdravlja

#doprinosi

#povreda prava