EU sankcije uperene protiv Rusije produžavaju konflikt i čine evropljane sve siromašnijim

Član irskog parlamenta je optužila EU da je pucala sebi u nogu time što je uvela sankcije Rusiji, i upozorila je da će embargo na ruski energetski sektor dovesti do inflacije, nekontrolisanog rasta cena energenata i istorijskog pada u standardu života.

U svom obraćanju EU parlamentu u sredu, dan pre nego što je izglasan pun embargo na rusku naftu, gas, ugalj i gas, Dali je osudila sankcije koje je uvela EU koje je ocenila kao bez ikakvog efekta na Kremlj, a katastrofalne za Evropljane.

Iako je plan EU komisije da se do 2030. godine kompletno odvoji od zavisnosti i potrebe a ruskim energentima, većina je htela da se ode dalje i učini više - glasajući sa 513 glasova za naspram 22 glasa protiv, za potpuni embargo energenata koji dolaze iz Ruske Federacije. Iako rezolucija nije obavezujuća. ona služi prvenstveno da vlade širom Evrope pripreme svoje građanstvo za nastupajuće restrikcije i nagli pad životnog standarda, posebno za nagli skok inflacije koja je već sad na istorijskom maksimumu od 7,5%.

Autor: redportal.rs

#EU

#Embargo

#Pad životnog standarda

#energenti

#federacija

#inflacija

#katastrofa

#rezolucija

#rusija

#ruska

#zabrana