Fabrika je evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji

Nova investicija u proizvodne kapacitete koju najavljuje Hisense Europa za 2022. obezbediće posao za više od 1.000 radnika u naredne tri godine u fabrici Gorenje Valjevo, a koja će se 8. aprila predstaviti na Sajmu zapošljavanja u ovom gradu.

Fabrika Gorenje Valjevo je evropski centar za proizvodnju rashladnih uređaja kompanije Hisense i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, navedeno je u saopštenju kompanije.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje filijale u Valjevu Milan Ðenadić ocenio je da će nova investicija Hisense Europa značajno doprineti razvoju grada.

On je podsetio da je Gorenje Valjevo jedna od samo osam kompanija u Srbiji koje su dobile posebne zahvalnice za saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, a povodom obeležavanja stogodišnjice institucije tržišta rada u Srbiji.

U valjevskoj fabrici koja zapošljava preko 1.600 ljudi za šesnaest godina proizvedeno više od devet miliona aparata, a samo u 2021. 950.000 aparata Gorenje i Hisense, od kojih je preko 90 odsto namenjeno izvozu u više od 50 zemalja sveta.

Posvećena održivom razvoju, fabrika Gorenje Valjevo poznata je po čistoj tehologiji, odgovornom postupanju prema zaštiti životne sredine i kontinuiranom i otvorenom dijalogu sa sindikatima.

Novi trogodišnji kolektivni ugovor potpisan je u maju 2021. nakon višemesečnih pregovora u kojima su učestvovala dva reprezentativna sindikata i poslodavac.

Autor: Tanjug

#Gorenje

#Hisense Europa

#Valjevo

#rashladni uređaju

#zapošljavanje