Evo koliko nastupa mu je ostalo do rekorda

Aleksandar Dragović prošlog leta napravio je potez za koji je vrlo malo ljudi mislilo da će napraviti. Iskusni štoper je pre Evropskog prvenstva odlučio da kao slobodan igrač postane član kluba za koji od detinjstva navija. Ispunio je svoju, ali i želju svog dede da postane član Crvene zvezde.

Sa Zvezdom je igrao 1/8 finala Lige Evrope, a trenutno se nalazi na čelnoj poziciji u domaćem šampionatu. I pored toga što je iz Nemačke došao u Srbiju nastavio je da igra za reprezentaciju Austrije.

I upravo će u narednom kvalifikacionom ciklusu postati rekorder po broju nastupa za Austriju! U intervju koji je dao za domaće medije Dragović je to kratko prokomentarisao:

Ne pravim sebi nikakav pritisak oko toga niti se potresam koliko sam utakmica odigrao. Ali prvo treba da sačekamo i da vidimo ko će biti novi selektor i kakvi će mu biti planovi.

Potom je nastavio:

Naravno da bih voleo. Lagao bih da ako bih rekao da mi to ne bi prijalo. Ni u snovima nisam mogao da zamislim da ću jednog dana doći do 100 utakmica u dresu reprezentacije. Veoma, veoma sam zahvalan zbog toga ali tim je ipak najvažnija stvar. Uvek bih pre prihvatio da se plasiramo na Mundijal nego da proslavljam 100 utakmica u reprezentaciji. Lepa je to brojka ali cilj je bio plasman na Svetsko prvenstvo.

Do sada je u dresu Austrije nastupao 100 puta, a rekord drži Andreas Hercog sa 103 odigrana meča.

Autor: redportal.rs

#Austrija

#dragovic

#rekord

#reprezentacija

#zvezda