Novak Đoković je u ponedeljak započeo svoju 364. nedelju na čelu ATP liste, i sada mu samo 14 sedmica nedostaje kako bi prešao rekorderku po tom parametru Štefi Graf.

Srbin skoro da nema ravnog konkurenta u nastavku sezone, pošto je drugi teniser sveta Danil Medvedev najavio da će zbog operacije pauzirati najmanje mesec dana, a prema nekim informacijama, mogao bi propustiti i celu sezonu na šljaci.

Dobra okolnost po Novaka je činjenica da do Otvorenog prvenstva Francuske ne brani mnogo poena iz prošle sezone, te će na turnirima u Monte Karlu i Beogradu, a potom u Rimu i Madridu samo uvećati prednost u odnosu na Rusa.

Uz dobar rezultat na Rolan Garosu, Đoković bi ostao na čelu ATP liste i stigao na svega mesec dana od rekorda Štefi Graf, koju bi, ukoliko bude prvi u kontinuitetu, pretekao 11. jula, nedugo posle Vimbldona.

Neće to biti lak zadatak za Srbina, koji je osvojio i Rolan Garos i treći grend slem u sezoni, te samo sa ta dva turnira brani 4000 bodova, ali uz dobre partije, i odsustvo Medvedeva, Đoković bi na leto, 11. jula mogao postati apsolutni rekorder belog sporta.

U sve se mogu umešati i stvari koje nemaju mnogo veze sa sportom, poput zabrane učešća Novaku usled statusa vakcinacije, ali i Medvedevu, zbog rata Rusije i Ukrajine.

Autor: Novosti.rs

#novak

#novak djokovic

#vimbldon