Katai nastavlja da trese mreže

I brojke i utisci sklapaju jasan zaključak: Aleksandar Katai igra najbolju sezonu u karijeri!

Zvezdin „Magiko” oborio je lični rekord po golovima u takmičarskoj sezoni, a još mnogo je prilika da podigne lestvicu iznad 26 jer je ostalo osam utakmica u prvenstvu i moguće tri u Kupu Srbije. Dostignuće od 23 mata je poravnao u prvoj polovini marta sa tri lopte u mreži Novog Pazara, a sada je het-trikom rešio i gostovanje u Nišu, piše Žurnal.rs.

Bilans od 23 pogotka imao je u sezoni 2015/16. takođe u Crvenoj zvezdi, kod trenera Miodraga Božovića. Preporodio je tada karijeru i otisnuo se potom u inostranstvo preko Alavesa do Amerike. Vratio se na Marakanu još bolji i da nije imao zdravstvene probleme već bi prošle godine nadmašio lični rekord. Zaustavio se na 18 u tim okolnostima, a sada je potpuno realno da prebaci kotu 30.

Katai je i u ozbiljnoj konkurenciji za „zlatnu kopačku” prvenstva Srbije, prišao je Partizanovom centarforu Rikardu na samo dva gola. Trenutno je 22:20 u korist momka sa Zelenortskih ostrva. Ko od njih dvojice bude raspoloženiji u derbiju 16. ili 17. aprila moglo bi i da prelomi šampionsku trku.

Katai je ove sezone imao ključnu ulogu u oba dosadašnja derbija. Jesenas je u Humskoj sprečio poraz Crvene zvezde i izjednačio u finišu, a u februarskom duelu na Marakani dao gol za 2:0 i kod prvog pogotka Ohija imao veliku ulogu jer je posle njegovog šuta odbitak stigao do Norvežanina.

Katai je do perfekcije doveo igru glavom, što mu je dodatni kvalitet u ovoj sezoni. Ono što je uradio na Čairu dugo će se prepričavati, jer nije skoro neko upisao het-trik glavom...

Autor: zurnal.rs

#katai

#rikardo

#zvezda