Pre 19 godina, grupa autora serije je mislila da bi bilo zanimljivo da u seriji na predsedničkim izborima pobedi neka poznata ličnost.

Od korone, pobede Trampa na predsedničkim izborima, pad Bliznakinja pa sve do poslednje epizode Igra prestola - da, Simpsonovi su predvideli sve!

Simpsonovi već 30 godina zabavljaju gledaoce širom sveta. Neosporivo je da je ovaj crtani postavio određene standarde što se tiče humora. Međutim pored sjajnog humora, brojnih gostovanja slavnih ličnosti, ovaj crtani je svoj sadržaj podigao na jedan novi nivo. Da, govorimo o načinu na koji su u seriju uključili događaje koji će se zapravo tek dogoditi.

ŠTA SU SVE SIMPSONOVI PREDVIDELI?

DONALD TRAMP

Pre 19 godina, grupa autora serije je mislila da bi bilo zanimljivo da u seriji na predsedničkim izborima pobedi neka poznata ličnost. Odlučili su se za Donalda Trampa koji je u to vreme bio dosta populan i aktivan biznismen. Autori su ceo proces pogađanja budućnosti nazvali kreativan proces. Sve bi to bilo u redu da se u seriji nije pojavilo nekoliko scena koje su se kasnije poklopile sa stvarnim događajima. Razume se, zbog toga je proizašao veliki broj teorija među kojima je i ona gde su Lisu Simpson, koja je u seriji u pobuni protiv Trampa, prepoznali kao ekološku aktivistkinju Gretu Tanberg.

Foto: Printscreen YouTube/Viral VIsion

Foto: Printscreen YouTube/Viral VIsion

BLIZNAKINJE

Možda je Tramp zaista bio samo slučajnost u kreativnom procesu, ali ono što teoretičare najviše intrigira je epizoda u kojoj porodica Simpson stiže u Njujork. Simpsonovi su kupili vodič na kom se uz fotografiju Bliznakinja nalazi cena od 9$. Bliznakinje na slici izgledaju tako da su teoretičari ovo odmah povezali kao broj 11 što dovodi do brojke 911. Teroristički napad na Bliznakinje se dogodio 11. septembra 2001. godine.

Foto: Printscreen YouTube/Screen Rant

IGRA PRESTOLA

U jednoj od poslednjih epizoda ove globalno popularne serije, zmaj uništava gra dKings Landing. U epizodi koja je prikazana 2017. godine porodica Simpson gleda kako zmaj uništava njihovo selo.

Foto: Printscreen YouTube/VIral Vision

LADY GAGA I SUPERBOUL

2012. godine prikazana je epizoda Simpsonova u kojoj dobitnica Oskara i pevačica leti iznad publike na koncertu dok visi na žici. Lady Gaga koja je poznata po kontraverznom ponašanju i oblačenju gostovala je na 51. SuperBoulu 2017. godine. Ona je tada preletala do scene sa krova stadiona i nosila identičnu garderobu kao onu iz epizode Simpsonovih.

Foto: Printscreen YouTube/Viral Vision

KORONA

Gledaoci veruju da su autori ove serije pre 27 godina predvideli i epidemiju koronavirusa. 1993. godine Simpsonovi su kreirali epizodu u kojoj su se stanovnici Springfilda razboleli od virusa „Osaka Flu“. U epizodi, stanovnici Springfilda naručili su blendere iz Japana, a virus se proširio tako što se jedan od radnika koji je pakovao blendere razboleo i tako poslao virus u SAD. 

Foto: Printscreen YouTube/cboyce

TOM HENKS

Jedna od prvih poznatih ličnosti koja je objavila da je obolela od koronavirusa i da je u karantinu bio je Tom Henks. Samo nekoliko sati nakon što je ova vest objavljena, internetom se proširla i vest da slavni glumac, u jednoj epizodi iz 2007. godine takođe odlazi u izolaciju.

Foto: Printscreen YouTube/Viral Vision

U jednom intervjuu scenaristi Simpsonovih su izjavili da oni zapravo pokušavaju da pogode šta će se dogoditi. Slučajnost ili ne, talenat ove kreativne ekipe autora je svakako stvorio jednu novu dimenziju za teoretičare zavere. 

Autor: redportal.rs