Katai postigao novi het-trik

Crveno-beli su ove sezone nastavili da, u maniru prethodnih, drže glavu iznad vode u momentima kada je to najbitnije. Ekipa Dejana Stankovića ponovo deluje sigurno na takozvanim "malim" utakmicama, što je u šampionskoj trci možda i najbitnija stvar, piše Blic.

Još jednom je Crvena zvezda trijumfalno protutnjala kroz Niš. Na krilima sjajne partije Aleksandra Kataija, koji je het-trikom značajno olakšao posao svojim saigračima, crveno-beli su stigli do izuzetno bitne pobede protiv domaćeg Radničkog, 1:5.

Nakon izuzetno zanimljivog i turbulentnog prvog poluvremena, koje je završeno 1:1, gde su i domaći fudbaleri nametnuli svoj ritam, četa Dejana Stankovića je u drugom delu igre rutinski iskoristila prednost igrača više, koja je bila na snazi od 40. minuta, kada je "pocrveneo" Milan Savić. Kao što je već rečeno, trostruki strelac za Crvenu zvezdu bio je Aleksandar Katai, koji je pogađao u 25. , 47. i 61. minutu, kao i El Fardu Ben, koji je postigao pogodak u 76. minutu susreta. Peti pogodak za crveno-bele postigao je nakon sjajne minijature Nenad Krstičić četiri minuta pre kraja regularnog dela, dok je za domaće pogodio Stefan Mitrović, u 34. minutu meča.

Od starta meča na Čairu tempo je bio izuzetno visok. Viđeno je dosta duela, gde je Japanac Mićibući pokazao Rodiću od samog starta da se neće baš tako lako naigrati fudbala danas. Katai i prvi pripretio, ali je njegov pokušaj završio pored gola. Publika je bila zadovoljna igrom Nišlija, s obzirom na činjenicu da su meč krenuli prilično "visoko". Ipak, na scenu je tada stupio Aleksandar Katai, koji je prvo pripretio iz slobodnog udarca sa nekih dvadesetak metara od gola Dujmovića, nakon čega je, u maltene istom napadu, imao još jedan šut, ali je njegov udarac bio izuzetno slab. Nastavio je popularni "Magiko" da igra u svom prepoznatljivom ritmu, pa je svega pet minuta nakon prve šanse na meču još jednom zapretio golmanu domaćih, a lopta se odbila do Milana Pavkova, koji nije uspeo da je primi na pravi način i nađe se u izglednijoj prilici. Ipak, ni to nije obeshrabrilo Kataija, koji je još jednom prošao sa leve strane, ali je šutirao neprecizno.

Kruna sjajne igre kreativnog ofanzivnog veziste stigla je u 25. minutu, kada je "Magiko" iskoristio sjajan centaršut Milana Rodića sa leve strane, pa je u stilu rasnih golgetera zatresao mrežu domaćih.

Ipak, slavlje crveno-belih trajalo je svega nešto manje od deset minuta, kada je Radnički preko Stefana Mitrovića stigao do izjednačenja preko Stefana Mitrovića. Krilni igrač Nišlija iskoristio je sjajno dodavanje u prostor i rutinski savladao Milana Borjana. Trebalo je vremena da se utvrdi da li je bila nedozvoljena pozicija, ali je Strahinja Eraković odigrao glavom nakon dodavanja, tako da je gol regularan.

Nakon gužve u kaznenom prostoru u kojoj se nekoliko igrača Crvene zvezde našlo u prilici da zatrese mrežu Radničkog, desila se situacija koja je, pored golova, obeležila prvi deo igre. Sa leve strane ponovo je hitao Katai, a na njega je poprilično oštro startovao Milan Savić, defanzivac domaćih koji je u tom trenutku već imao žuti karton. Arbitar u prvi mah nije pokazao drugu javnu opomenu i put u svlačionicu Saviću, već je to učinio tek nakon protesta Dejana Stankovića i kompletne klupe Crvene zvezde, a tom prilikom je "požuteo" i trener crveno-belih.

Svega dva minuta se igralo u drugom poluvremenu, a Zvezda je već ponovo bila u vođstvu, a strelac je, ponovo, bio Aleksandar Katai! Još jednom su crveno-beli zatresli mrežu nakon prekida. Centrirao je Kanga, loptu je prebacio Eraković, a na pravom mestu se našao Katai, koji je rutinski pogodio za drugi pogodak na meču. Već dva minuta kasnije rezultat je već mogao biti 1:3. Povukao je kontru Kanga nakon šuta Aksentijevića, ali je Gabonac zakasnio sa dodavanjem ka El Fardu Benu i signaliziran je ofsajd.

Nakon nekoliko poluprilika sa obe strane, nespretnog volej udarca Bena, odnosno lepe prilike Mićibućija, tišinu na terenu ponovo je prekinuo, a ko drugi, nego Aleksandar Katai! Igrao se 60. minut kada je još jednom sa leve strane centrirao Milan Rodić, šutirao je Katai, a golman Dujmović je nespretno reagovao i lopta je, po treći put, završila u mreži Nišlija. Već tada je bilo jasno da će crveno-beli uspešno prebroditi nezgodno gostovanje u Nišu i u prestonicu odneti sva tri boda. Dvadeset minuta pre kraja meča na povredu se požalio i Milan Borjan. Reprezentativac Kanade je evidentno pokazao znake umora nakon izuzetno napornog reprezentativnog ciklusa, ali se ipak zadržao među stativama uprkos bolovima u levoj nozi.

Ukoliko do tada nije bilo sve rešeno, u 76. minutu meča svojim prvim pogotkom na meču pitanje pobednika rešio je El Fardu Ben. Nije pogodio Katai, ali je ponovo učestvovao u pogotku svoje ekipe, pošto je nakon centaršuta Kange glavom zahvatio loptu koja je stigla do reprezentativca Komorskih ostrva, koji je zakucao loptu u mrežu Dujmovića za 1:4. Ipak, kada se činilo da je kraj, pogodio je Nenad Krstičić! Ušao je iskusni vezista u igru umesto Kataija, a njegova "magija" kao da se prenela na Krstičića. Nakon lepe kombinacije i asistencije Pavkova, iskusni vezista je u momentima kada su svi očekivali šut "zalomio" golmana Dujmovića, posle čega je zatresao praznu mrežu domaćih za velikih 1:5. To je, ispostaviće se, bio i konačan rezultat ovog meča.

Autor: blic.rs / redportal.rs

#zvezda