Trener crno-belih prekršio pravila

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je trenera Partizana Aleksandra Stanojevića sa 500.000 dinara zbog komentarisanja sudjenja na utakmici protiv Napretka, koja je u Humskoj završena 0:0. On je kritikovao sudiju jer nije dosudio jedanaesterac za Partizan, prenosi B92.

Stanojević je rekao da je iz medija saznao za kaznu.

- Ja sam kažnjen pre nego što je donesena kazna, pet dana pre kazne ja sam u svim medijima osuđen, a niko nije pričao o penalu. Nikada nisam video da je takva kazna izrečena u istoriji srpskog fudbala za privatno lice, za trenera za komentarisanje sudjenja. Da li ćete kazniti neke druge trenere iz lige takvom kaznom? Šta to znači, da nam ne date da kažemo nešto što utiče direktno na regularnost takmičenja. Znate da u našem fudbalu kad izgubiš dva boda u nekoj utakmici možeš da izgubiš prvenstvo, tako je ove godine - naveo je.

Stanojević je rekao da se o kazni pisalo više nego o činjenici da li je utakmica bila regularna i da se on do sada nije žalio i kada je ekipa gubila bodove, pošto je smatrao da tada greške nisu bile zlonamerne.

- Moram da kažem svoje mišljenje. Meni je najveća kazna što je bilo takvo suđenje, tu smo najviše kažnjeni, prvenstveno klub, igrači, navijači i ja. Ja nikada neću ćutati makar ne radio više u Srbiji nikad. Ako nam se desi ista situacija ako osetimo da je bilo nešto što nije u skladu sa fer-plejom, ne moram da radim i ovako je dosta trenera otišlo iz odredjenih razloga, otići ću i ja, nije mi prvi put. Dosta su veća imena odlazila zbog tih stvari. To me neće sprečiti da nešto uradim jer hoću da zaštitim sve što mukotrpno radimo cele godine. Ne damo na sebe - dodao je.

Trener Partizana rekao je da će se posavetovati sa klubom u vezi sa mogućom žalbom.

Autor: B92.net

#Kazna

#aleksandar stanojevic

#fss

#partizan