Nesrećan poraz

Kakva šteta... Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u veliko polufinale Mastersa u Majamiju. Miša je u spektakularnom četvrtfinalnom meču doživeo poraz od sjajnog Španca Karlosa Alkaraza 6:7 (5-7), 6:3, 7:6 (7-5), prenosi Kurir.rs.

Sjajni mladi teniseri priredili su pravi spektakl za ljubitelje tenisa. Miša je bolje otvorio meč, prvi je oduzeo servis protivniku i poveo sa 4:2. Međutim, u sedmom gemu, Alkaraz uspeva da vrati brejk, pa smo gledali neizvesnu završnicu prvog seta. Kecmanović je bio sjajan u taj-brejku, nako 5:5, vezao je dva odlična poena i zasluženo stigao do prednosti.

Španac je odgovorio odmah na startu drugog seta. Napravio je brejk odmah na startu i sigurno čuvao prednost do kraja drugog seta.

U odlučujućem, trećem setu viđena je prava drama. Obojica su sigurno čuvali svoje gemove, pa je odluka pala u taj-brejku. Miomir je od starta kontrolisao dešavanja na terenu, poveo je sa 2:0, 4:2, pa je stigao i do 5:3 i delovalo je da će zabeležiti veliku pobedu. Međutim, servis je stao, Alkaraz je zaigrao hrabro i napravio veliki preokret. Vezao je četiri poena i posle dva časa i 26 minuta igre izborio plasman u polufinale.

Španac će se sastati u polufinalu sa Hubertom Hurkačom, braniocem titule, koji je pobedio Danila Medvedeva sa 7:6 (9-7), 6:3.

Autor: kurir.rs

#kecmanovic

#majami

#masterst

#tenis