Maser Sava Knežević i njegova majka Danijela, inače cvećarka, koji su optuženi da su u klinici u centru Beograda pružali estetske zahvate za koje nemaju stručno znanje niti licence, danas su u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izneli odbranu.

Knežević je izjavio pred Prvim osnovnin sudom da on nije "manijak koji je pušten s uluce da kasapi ljude", tvrdeći da je stručnjak u oblasti antiejdžing medicini "priznat u celom svetu" i da znanje nije sticao u Srbiji, već širom sveta.

Tokom duže od dva sata izlaganja, Knežević je izjavio da nikada ni jedan tretman u svom salonu u centru Beograda nije naplatio.

- Što se tiče ovog krivičnog postupka, on mi deluje kao hajka i linč. Sve mi ovo teško pada. Moje znanje i obrazovanje koje sam stekao van granica Srbije je adekvatno, daje mi, možda ne zvanje u Srbiji, ali mi daje stručno znanje za sve ono što sam radio. Nisam manijak koji je pušten da kasapi ljude niti nešto slično - rekao je Knezevic, koji je inače završio srednju medicinsku školu, smer fizioterapeut, a student je prve godine Stomstološkog fakulteta.

Optužnica ga tereti da je u svom salonu u centru Beograda pružao, bez odgovarajućeg obrazovanja i licenci pružao usluge antiejdžing medicine, ali i hirurške tretmane liposukcije, transfera masti i ostale, nad sedam oštećenih.

- Mene cene u svetu, nisam neko ko veliča sebe, al izgleda kao što kaže Momo Kapor, izgleda da čovek mora da hvali sebe da bi ga cenili drugi - rekao je on tvrdeći da je odgovarajuće sertifikate dobio u čak sedam zemalja,Italiji, Francuskoj, Španiji, Kneževini Monako, Sloveniji, Albaniji i UAE.
- Moje znanje je verodostojno. I pored ovog krivičnog postupka, ja sam pozvan da u septembru u Londonu držim predavanje o oblasti zbog koje sam ovde bio u pritvoru - rekao je Knežević braneći se pred sudom. Tokom izlaganja odbrane, pomenuo je i da se "kreće u krugu uspešnih ljudi, od kojih su neki značajni i u svetu politike", i da mu je tako bilo poznato da su ustanove u kojima je dobijao sertfikate bile priznate i akreditovane.

Naveo je da su zahvate za koje nije imao licencu i znanje, izvodili lekari.

- Nismo nikoga sekli, zašivanje su radili lekari. Što se anestezije tiče, davao je doktor - rekao je on.

Izjašnjavajući se o sedmoro ostećenih koji su podneli prijave protiv njega, a među kojima su voditeljka Sanja Nakić, pevačica Marina Ogrizović, ali i izvesna Dušica Jovanivić koja je učestvovala na izboru za mis, Knezević je na ponižavajući način govorio o njima. Za jednu je naveo da joj je "proradila sujeta jer nije hteo seksualne odnose sa njom", za drugu da je želela da ga uceni i izvuče materijalnu korist. O jednoj ostećenoj je govorio kao osobi "koja ne može da zna kako izgleda intervencija, kad nema ni srednju skolu", za drugu je rekao da zna ko joj je ljubavnik, a za supruga jedne od žrtava, koja je inače modni kreator, da su imali tako bliski odnos da zna sve o krivičnim postupcima protiv njenog muža, inače albanskog državljanina.

Knežević je inače tvrdio da je sve intervencije radio besplatno i da ni jednoj od sedam žrtava nije uzeo novac.

- Nikome ništa nisam naplaćivao, klinika je bila baza da prijateljima vršim intervencije i da moji prijatelji i ja unapređujemo znanja i veštine - izneo je neverovatnu odbranu, tvrdeci da on zarađuje tako što u inostranstvu drži seminare i predavanja.

Inace, Knežević je potpuno promenio lični opis i vidno smršao.

Autor: Kurir

#Lažni hirurg

#maser Sava

#saslušanje