Uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Maka Miljkovića

O nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas je policja uhapsila 14 pripadnika organizovane kriminalne grupe.

Mediji su, podsetimo, objavili da su uhapšeni pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Maka Miljkovića.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova UKP, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Žandarmerijom, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su 14 osoba, i jedan maloletnik u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom za maloletnike, dok se tri osobe već nalaze u pritvoru i biće obuhvaćena krivičnom prijavom, koja će biti podneta Tužilaštvu za organizovani kriminal, zbog izvršenja krivičnih dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Neovlašćena proizvodnja, držanje,nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, piše Tanjug, a prenosi B92.

U ovoj akciji uhapšen je L. M. zvani Lucifer, osumnjičen da je organizator ove kriminalne grupe, kao i V. O., B. M., L. M., P. V., L. O., S. M., M. T., S. S., A. K., L. G., U. B., M. P., A. K. i jedna maloletna osoba, dok se N. F., A. V. i V. N. već nalaze u pritvoru.

U videu koji je priložen vidi se da su policajci razvalili vrata pripadnika grupe "ovnom", a bacili su i šok bombe.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da ispunjava data obećanja i da neće dozvoliti da se u Srbiji ikada više razvije kriminalna grupa kakva je bila kriminalna grupa Belivuk-Miljković.

„Ispunjavamo dato obećanje, razbićemo svaku kriminalnu grupu i sve repove koje je iza sebe ostavio ovaj ozloglašeni klan. Svaki kriminalac je pod našim budnim okom i svaki će biti na meti srpske policije, uhapšen i procesuiran. Naši gradovi i ulice nisu i nikada neće biti sigurno mesto za njihove prljave poslove i zločine. Jasno ćemo im uvek staviti do znanja da su u našoj zemlji nepoželjni“, istakao je ministar policije.

IZVOR: YT / MUP Republike Srbije

Ministar je pohvalio uporan, snažan, profesionalni rad Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i istakao da upravo zahvaljujući njihovom radu, ali i radu celog Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji ne postoji ulica ili kvart koji su nebezbedni za građane i naglasio da će tako i ostati, jer policija neće dozvoliti nijednoj kriminalnoj grupi da se osnaži i pomisli da može da bude jača od države.„Borba protiv organizovanog kriminala, borba za sigurne i bezbedne ulice, za mir i stabilnost je naš prioritet i u toj borbi nikada nećemo posustati. Bićemo samo snažniji i jači. Ne postoje mali i veliki kriminalci, veliki i mali dileri, teška i sitna krivična dela. Svi oni koji su prekršili zakon naći će se na udaru policije i biće naša meta“, poručio je ministar Vulin.

Osumnjičeni se terete da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, u dužem vremenskom periodu, obezbeđivali više poznatih beogradskih klubova gde su vršili distribuciju opojne droge.Pretresom stanova i drugih prostorija na 22 lokacije, koje su koristili pripadnici ove organizovane kriminalne grupe, pronađena je veća količina narkotika, oružja i novca. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Autor: B92.net

#belivuk

#hapsenje

#kriminalna grupa