Da Kosovo opet bude srpsko: to je istorijska i moralna dužnost Rusije.

Aleksandar Dugin je pored Putina najpoznatiji Rus današnjice u Srbiji. Dugin poznati ruski filozof, geopolitičar i književnik, začetnik ideje novog evroazijatstva.

Po početku Ukrajinsko- ruskih sukoba Srbija se trudila da balansira i da se ne meša u ono na šta ne može da utiče čuvajući svoju poziciju. Aleksandar Dugin je poznat po svom posebnom odnosu prema Srbima i ovom prilikom je izjavio:

- Srbi su jedini narod u Evropi koji je ratovao protiv Zapadne imperije. Kada je zapadna talasokratija kao bura nadirala prema našim granicama, tada je na srpskom kopnu podignut štit i barjak slobode. U Srbiji su podignuti prvi bedemi Evroazije. Košare su Termopili Evroazije.

- Srbi su na sebe primili udarce koju su bili namenjeni nama. Naš dug prema Srbima je ogroman. Da se Srbi nisu suprotstavili Zapadu, umovi unutar Kremlja se ne bi probudili na vreme i Putinova Rusija bi zakasnila. Mi Srbima dugujemo Kosovo. Da Kosovo opet bude srpsko: to je istorijska i moralna dužnost Rusije. Mi imamo naše Kulikovo polje, Srbi imaju svoje Kosovo polje. Ali u duhu to je jedno isto polje na kojem ćemo se sresti i potući neprijatelja u poslednjoj bici na Zemlji."

Autor: Redportal.rs

#Košare

#Srbija

#rusija

#termopili