Proglašeni su krivim zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Apelacioni sud u Novom Sadu je poništio prvostepenu presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici po kojoj je sedmočlana kriminalna grupa bila osuđena na ukupno 54 godina zatvora zbog krivičnog dela teška telesna povreda i vratio je slučaj na ponovno suđenje.

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici su naveli da je prvookrivljenom Vlatku Tojagiću iz Laćarka i još petorici osumnjičenih produžen pritvor u kojem se nalaze već pet godina, dok je Mladen Vukelić još u bekstvu.

Sedmorica optuženih, koji su bili proglašeni krivim zbog nanošenja teških telesnih povreda policajcu Vladimiru Nedeljkoviću i zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu u ugostiteljskom objektu u sklopu Carske palate u Sremskoj Mitrovici, ponovo će sesti na optuženičku klupu.

- Kada će početi suđenje, zasad ne mogu da preciziram - kaže sudija Milica Cvejić, koja će suditi u ponovljenom procesu, pišu Novosti.

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu u junu 2018. protiv Vlatka Tojagića, Milana i Živana Dragojlovića, Milenka i Mladena Vukelića, Filipa Milutinovića i Bojana Pavlovića, zbog nanošenja teških telesnih povreda Nedeljkoviću i Manjošu u tuči u kojoj su lakše povređene i 2 gošće lokala.

Autor: Blic

#odluka

#presuda

#sud