Dug je trebao lako da pobedi trenutni svetski rekord od 4,98 kilograma.

Kandidat za titulu najvećeg krompira na svetu pretrpeo je ogroman udarac ove nedelje nakon što je DNK testiranje otkrilo da to zapravo nije krompir. 🤣

Kolin i Dona Kreg-Braun, par iz Hamiltona na Novom Zelandu, pronašli su ono za šta su verovali da je krompir u svom bašti prošlog avgusta. Plod nalik na krompir, koji su nazvali Dug, težio je ogromnih 7,8 kilograma, što ga čini kandidatom za najveći krompir na svetu.

- Otkopali smo ovaj komad gomolja i pomislili smo u sebi: "Šta je ovo? Da li je to bila neka vrsta čudne gljivične izrasline?" - rekao je Kolin za Vashington Post. Opisali su kako su nastavili da kopaju, da bi našli sve više i više "krompira" pre nego što su konačno iskopali zver od "krompira".

Kolin je pojeo jedan komad i izjavio "dušo, to je prokleti krompir!".

Par je krompir poslao u Ginisovu knjigu rekorda. Dug je trebao lako da pobedi trenutni svetski rekord od 4,98 kilograma.

Međutim, paru je tada rečeno da Ginisova knjiga svetskih rekorda želi da potvrdi da je u pitanju krompir putem DNK testa pre nego što su mogli da daju Dugu rekord.

- Da li misle da sam ga genetski modifikovao? - rekao je Kolin o zahtevu.

- Bila je to bujica emocija - dodajući da „iako je izuzetno iscrpljujuće, želim da im dokažem da nisu u pravu. Uradićemo sve što traže od nas."

Nažalost, DNK testiranje je razbilo njihove velike snove o krompiru kada je par prošle nedelje kontaktirala Ginisova knjiga svetskih rekorda sa rezultatima.

- Nažalost, primerak nije krompir. I u stvari je krtola jedne vrste tikve. Iz tog razloga, nažalost, moramo da diskvalifikujemo aplikaciju.

Iako razočarani, par je prihvatio DNK dokaze i pomirio se da Dug nije krompir.

IZVOR: TW / @drnoahross

Autor: redportal.rs

#Ginisova knjiga rekorda

#krompir

#najveći krompir