Slavni glumac danas na sudu negirao krivicu povodom krivičnog dela za koje je optužen

U Prvom osnovnom sudu, glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić danas je negirao nasilničko ponašanje prema kolegi Draganu Antonijeviću 23. avgusta prošle godine u Nišu.

Kratko se izjašnjavajući o krivici, Bjelogrlić je rekao da nije kriv za izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje, a detaljnu odbranu izneće na sledećem ročištu u junu.

I Bjeloglićevi branioci Goran Draganić i Jugoslav Tintor naveli su da njihov branjenik nije počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret i da će to i dokazati.

Advokati tvrde da je počeo medijski linč na Bjelogrlića nakon što su objavljeni snimci događaja iz niškog hotela "Ambasador" i da su na preko 60 naslovnih stranica osvanule razne neistine kao što su "Drogirani Bjelogrlić" i "Mučki sa leđa...".

Naveli su i da je, istog dana, i sam politički vrh na tu temu davao izjave, kao i da su gostovali u specijalnim emisijama u kojima su pričali o incidentu.

Draganić osporava da je njegov branjenik počinio krivično delo nasilničko ponašanje, jer ta kvalifikacija podrazumeva značajno ugrožavanje položaja građanja i teže remećenje reda, što, kako smatra on, ovde nije slučaj.

On je sudu dostavio obaveštenje organizatora proslave u lobiju hotela "Ambasador", povodom proslave premijere filma "Nečista krv" na kojoj je bila samo ekipa filma.

Draganić je naglasio da u dokazima nedostaje snimak sa jedne od kamera koja je snimila Antonijevićev sto, za koji tvrdi da je od krucijalne važnosti za utvrđivanje činjenice da li je Bjelogrlić Antonijevića udario otvorenom ili zatvorenom šakom.

Tintor je istakao da na snimku sa jedne kamere nedostaje ključnih 50 sekundi, kao i da je jedino taj snimak prikazan u sekvencama, zbog čega sumnjaju da je snimak montiran.

Tužilaštvo i odbrana danas su predložili brojne svedoke, među kojima su Biljana Srbljanović, Marko Živković, Petar Benčina, Goran Bogdan, Maksut Ćatović, Katarina Radivojević i mnogi drugi.

Suđenje će biti nastavljeno 7. juna.

Istraga ovog slučaja sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 26. novembra sudu optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a tužilaštvo traži od suda da mu izrekne kaznu zatvora od šest meseci, rekao je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

Bjelogrlić je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#bjelogrlic