On je upozorio zapadne lidere, koji će se danas sastati u Briselu, da Rusija koristi svoju ekonomsku moć kako bi sprečila ukrajinske saveznike da se umešaju u rat

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u video-obraćanju tokom noći rekao je da će se tokom samita G7, NATO i EU u Briselu razotkriti ko je izdao Ukrajinu zbog novca, a ko joj je prijatelj i partner.

- Videćemo ko je prijatelj, ko partner, a ko nas je izdao zbog novca - naveo je Zelenski.

On je upozorio zapadne lidere, koji će se danas sastati u Briselu, da Rusija koristi svoju ekonomsku moć kako bi sprečila ukrajinske saveznike da se umešaju u rat.

- Znamo da su Rusi već počeli da lobiraju za svoje interese. To su interesi rata. Znamo da oni rade s nekim partnerima. Naš čvrst stav biće predstavljen na ova tri samita - rekao je Zelenski.

Zelenski je prethodno pozvao ljude širom sveta da javno protestuju danas kada je tačno, kako je rekao, mesec dana od ruske invazije. On će se na NATO samitu obratiti putem video-linka, a očekuje se da će zatražiti da Ukrajina dobije naprednije naoružanje, uključujući avionske i protivvazdušne sisteme.

Autor: redportal.rs

#NATO

#Ukrajina

#Zelenski

#brisel