Ako se pošalju mirotvorci NATO u Ukrajinu, rezultat može biti samo jedan....

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov izjavio je danas da ako NATo pristane na Poljski predlog da se u Ukrajinu pošalju mirotvorci alijanse, taj potez će direktno dovesti do sukoba Rusije i NATO na čelu sa SAD.

Lavrov takođe tvrdi da Varšava ima želju da se utvrdi u velikom ukrajinskom gradu na zapadu zemlje Lavovou i da ostane tamo čak i kada se konflikt završi:

Zašto da ne, i ranije su imali takve misli i nije im prvi put.

Diplomata je takođe upozorio i Baltičke zemlje da ne šalju svoje minijaturne bataljone da se bore protiv Rusije u Ukrajini:

Naše poljske kolege su već navele da će biti NATO samit i da treba da se u Ukrajinu pošalju NATO mirotvorci. Nadam se da razumeju šta je na liniji. Ovo će biti direktan sukob između trupa Rusije i NATO, koji svi ne samo da žele da izbegnu, već i u samom govoru se ograđuju od bilo kakve mogućnosti toga da se dogodi.

Ranije ove nedelje premijeri Poljske, Češke Republike i Slovenije posetili su Kijev gde su se sastali sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim. Nakon sastanka zamenik poljskog premijera Jaroslav Kazinski je javno izjavio da bi NATO trebao da pošalje mirovne snage u Ukrajinu dok bi EU trebao da da Kijevu i zvaično status člana kandidata.

Autor: redportal.rs

#Lavrov

#Mirovne snage

#NATO

#Oružje

#SAD

#Sukob

#poljska

#rusija

#sergej

#treći svetski rat