Otkrivamo vam jednu sasvim novu dijetu

Jabuka je voće čija korisna i zdrava svojstva često potcenjujemo i zaboravljamo. Osim što štiti zube, jabuka topi i masne naslage. Isprobajte ovu dijetu koja sadrži samo ukusne i zdrave namirnice, a koja će vam pomoći da se bez gladovanja rešite nakupljenih kilograma, piše magazin.novosti.rs.

Da bi bila dobra za vaše telo dijeta pre svega mora biti raznovrsna, a vašem organizmu mora pružiti sve potrebne sastojke. Dijeta s jabukom namenjena je osobama koje na zdrav način žele da se reše nakupljenih kilograma. Sastoji se od četiri obroka na dan pre kojih obavezno morate pojesti jabuku.

Dnevni meni sadrži vrlo malo ugljenohidrata i dovoljno proteina koji dokazano smanjuju apetit. Kombinujte sledeće namirnice i uživajte u ukusnim obrocima.

PREPORUČENE NAMIRNICE: Voće, sušeno i koštunjavo voće, svež sir, jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, teletina, riba, integralni pirinač, zobene pahuljice, brokoli, šargarepa, blitva, spanać, sveža zelena salata i paradajz. - Izbegavajte slatko, a osetite li snažnu želju za šećerom pojedite tablu tamne čokolade.

PRIMER DNEVNOG JELOVNIKA:

Doručak: Jabuka (pre obroka), omlet i zobene pahuljice na mleku Međuobrok: šolja obarenog svežeg sira i ili jogurt s manje masnoće Ručak: jabuka, 2 komada pečenih pilećih prsa, kuvani brokoli, 2 šake integralnog pirinča Večera: jabuka, losos ili bela riba s roštilja i salata po želji Međuobrok: voće ili kuvano povrće po izboru, jogurt

Autor: magazin.novosti.rs / J.B.

#dijeta

#ishrana

#jabuke

#zdravlje