O knjizi će, pored autora, govoriti i dr Srđa Janković, imunolog, Mladen Đorđević, filmski reditelj i Zoran Penevski, urednik

Prvi roman talentovanog pripovedača Jovana Ristića Poplavljeni um biće predstavljen u utorak 22. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC 📘📝.

O knjizi će, pored autora, govoriti i dr Srđa Janković, imunolog, Mladen Đorđević, filmski reditelj i Zoran Penevski, urednik.

Foto: Redportal.rs/Laguna

U vreme katastrofalnih poplava u Srbiji maja 2014, suočeni sa tragedijom i manjkom zvaničnih informacija, svi traže njihov uzrok na internetu i društvenim mrežama.

Reagujući na urgentni poziv sa jedne Fejsbuk stranice, četvoro Beograđana kreće da potvrdi postojanje HAARP-a, navodnog klimatskog oružja kojim Amerikanci i NATO razaraju Srbiju. Međutim, ovaj amatersko-rekreativni poduhvat, prevashodno motivisan bekstvom od sive svakodnevice, preobratiće se u dramu pod uticajem pridruženih učesnika i tinjajućih problema iz prošlosti samih protagonista.

Dinamični, vrhunski psiho-triler Poplavljeni um preko svojih odlično prikazanih likova (Momira – kome je dosta revolucionara sa Fejsbuka, Filipa – koji traži smisao u haosu savremenog života, Mrvice – koji je raspoložen za svaku vrstu rušenja, i Bebe – koja želi da raskrinka sve te gluposti) pogađa svaku našu misao o teorijama zavere, ali obuhvata i kolektivnu psihu društva u kojem živimo 🧐.

Autor: redportal.rs

#Bukmarker

#Delfi

#Jovan Ristić

#Laguna

#Poplavljeni um

#bookish

#knjige